Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü Mesajı

Kooperatifler, başta tarımsal faaliyetler olmak üzere üreticilerin el ele verdiği, birlikten gücün doğduğu oluşumlardır. Yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmanın da önemli bir destekçisi olan kooperatifçiliğin ülkemizdeki önemi de her geçen gün artmaktadır.

Bu anlamda Çanakkale Belediyesi olarak bizler de kooperatifçiliği çok önemsiyor; özellikle tarımsal üretimi ve üreticiyi destekleyen pek çok çalışma yürütüyoruz. Bunlarla birlikte kooperatifçiliğin yaygınlaşması için de faaliyetlerimize devam ediyoruz. Çanakkale’mizin bereketli topraklarının tarım ve hayvancılığa çok uygun olduğunu biliyor, atalık ve yerel tohumlarımızla tarımsal kalkınmayı hep birlikte gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz.

Bu doğrultuda 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyor; kentimizdeki ve ülkemizdeki kooperatifçilik faaliyetlerinin daha iyi noktalara taşındığı, üretimin çeşitli, bereketli ve bol olduğu günler diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan