T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuklar ve Gençler İçin Düzenlenen Çevrimiçi Atölyeler Sona Erdi


-
+
Çocuklar ve Gençler İçin Düzenlenen Çevrimiçi Atölyeler Sona Erdi


Çanakkale Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından, üç ana başlık altında toplanan ve çocuklar ile gençleri kapsayan çevrimiçi eğitimler düzenlendi.

Çocuk ve gençlerin yaratıcı düşünce pratiklerini harekete geçirebilmelerini amaçlayan atölyeler, Tohumlarla Yolculuk, Gezegenin Eşikleri ve Geçmişten Öğreniyorum başlıkları altında gençlerle buluşturuldu.

Çanakkale Belediyesi işbirliği ve disiplinlerarası bir yaklaşımla düzenlenen ÇEKÜL Bilgi Ağacı Çevrimiçi Atölyeleri kapsamında, farklı öğrenme stilleri ve çoklu zeka kuramını geliştirmeye yönelik olarak, doğanın yaşamı mümkün kılan döngüsü katılımcılarla paylaşıldı.

Tohumlarla Yolculuk başlığında; öğrencilerin içinde yaşadıkları, parçası oldukları doğayı ve tohumları daha yakından tanımalarını; canlılar, bitkiler ve tohumlar arasındaki ilişkiyi, benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmeleri amaçlanırken, Geçmişten Öğreniyorum başlıklı atölyede ise, bir yandan öğrenciler miras, bellek ve müze kavramlarıyla tanıştırılırken diğer yandan her bireye kentin kimliğinin ve mirasının parçası, aktarıcısı olduğu hatırlatıldı. Gezegenin Eşikleri başlığındaysa, küresel olarak yaşadığımız ekolojik sorunların günlük yaşamda yaptığımız seçimlerle olan bağlantıları hakkında farkındalık yaratmak ve doğaya olan ayak izimizi nasıl küçültebileceğimiz üzerine paylaşımlarda bulunuldu.