T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuklar 'Haklarını' Öğreniyor


-
+
Çocuklar 'Haklarını' Öğreniyor


Çanakkale Belediyesine bağlı Cevatpaşa ve Barbaros Ata’m Kreşler ile Çocuk Kültür Evi’nde, yıl içinde çocuk haklarına yönelik gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında da bir dizi etkinlik düzenledi.

Bu doğrultuda, her yıl çocuk haklarına yönelik çalışmaların gerçekleştirildiği Cevatpaşa ve Barbaros Ata’m Kreş’lerin 5 yaş grubu öğrencilerinin yapmış olduğu çocuk hakları temalı resim sergisi bu sene kreşlerde sergilenirken, sergiyi gezen minikler de çocuk hakları üzerine öğretmenleriyle konuşarak, haklarını pekiştirme fırsatı buldu.

Öte yandan Çocuk Kültür Evi’nde de yıl boyunca çocuk hakları üzerine gerçekleşen etkinliklerin yanı sıra, özellikle pandemi sürecinin yarattığı sosyal izolasyonun çocuklar ve ebeveynler üzerindeki olası olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla hazırlanan Çevrimiçi Paylaşım Programının ana başlıklarından biri de çocuk hakları oluyor. Çocuk Kültür Evi, #ÇocuğumHaklarımVar etiketi ile her hafta cuma günü sosyal medya hesaplarından çocuk haklarına yönelik video içerikleri paylaşıyor.