T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediyesi Yatırımları ile Ödüller Almaya Devam Ediyor


-
+
Çanakkale Belediyesi Yatırımları ile Ödüller Almaya Devam Ediyor


Belediyelerin kentlerdeki yaşam kalitesini arttırmaya yönelik projeler üretmeye teşvik etmek amacı ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri kapsamında Çanakkale Belediyesi iki farklı dalda ödül aldı. 

Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de 18 Kasım 2020 Çarşamba günü düzenlenen ödül töreninde, yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi gibi farklı dallarda ödüller sahibini buldu.  10 kategoride 381 projenin yarıştığı Altın Karınca'da 41 belediyenin 52 projesi ödül aldı.

Altın Karınca Ödülleri'nde yaptığı örnek yarımlar ile yer alan Çanakkale Belediyesi “Çevre ve Atık Yönetimi” ile “Kültür ve Sanat” kategorilerinde ödül aldı. Çevre ve Atık Yönetimi kategorisinde kent genelinde yaptığı çevre yatırımları ile Bütünleşik Çevre Yatırımları Programı başlığında aldığı ödülün yanı sıra, kentin en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Çanakkale Seramiği'ne yönelik çalışmaları ile de Gelenekten Geleceğe başlığı olmak üzere 2 farklı dalda Çanakkale Belediyesi ödüle layık görüldü.