T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü Mesajı


Tasarruf, bireysel anlamda refahın sürdürülebilmesi için çocuk yaşlardan itibaren edinilmesi gereken bir davranış biçimidir. Düzenli tasarruf hali hem bireysel refah hem de ülke ekonomisine olumlu katkılar sunmaktadır. Özellikle bankacılık sektörü çıkışlı 31 Ekim Dünya Tasarruf günü dolayısıyla, ekonomik kalkınma amacıyla harcamalarda dikkatli, idareli ve tutumlu olmak elbette çok önemli olsa da özellikle son yıllarda hayatın içerisinde tasarruflu olmamız gereken bir diğer konu da tüketim alışkanlıklarımızdır.

Bu doğrultuda başta çevre ve doğamıza olan sorumluluğumuz gereği; suyumuzu, elektriğimizi ve diğer tüm enerji kaynaklarımızı doğru ve tutumlu harcamamız, gelecek nesillere olan sorumluluklarımızdan biridir aynı zamanda. Azalan doğal kaynaklar hem insanlığı hem de dünyayı türlü zorluklara itecektir/itmektedir. Bunun önüne geçmek ise her zaman bizim elimizdedir. Başta olmazsa olmazımız su; ardından tüm doğal kaynaklar için bilinçli bir tüketim içerisinde olmak, bununla ilgili özellikle çocuk ve gençlerimizi eğitmek, tasarrufu bir yaşam biçimi haline getirmek çok önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nü kutluyor, tüm hemşerilerimi hem bireysel hem ülke refahı adına özellikle doğal kaynaklarımızın kullanımında tasarruflu olmaya davet ediyorum.


Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı