T.C. Çanakkale Belediyesi

Cumhuriyetimiz 97 Yaşında!


-
+
Cumhuriyetimiz 97 Yaşında!


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, her yıl olduğu gibi bu sene de coşkuyla kutlandı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen kutlamalar kapsamında, Çanakkale Belediyesinin de hazırlamış olduğu çok sayıda etkinlik bayram coşkusuna renk kattı.

Cumhuriyet Bayramı kapsamındaki etkinlikler 28 Ekim 2020 Çarşamba günü düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere kent protokolü, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile kentliler katıldı. Cumhuriyetin 97. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenkler sunulurken, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise, Cumhuriyet Meydanı'nda Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere kent protokolü, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile kentlilerin katılımı ile tebrikat kabul töreni gerçekleştirildi. 

Çanakkale Belediyesinin Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Belediyesi de kent genelinde bayram coşkusunun hissedilmesi ve yaşanması adına pek çok etkinlik gerçekleştirdi. Çanakkale Belediyesinin düzenlemiş olduğu etkinlikler kentlilerden de büyük beğeni topladı.

Kent Sokaklarında Cumhuriyet Marşları Yankılandı

Cumhuriyet Bayramının en renkli etkinlerinden biri, gün boyunca kent sokaklarında Cumhuriyet Marşlarının yankılanması oldu. Cumhuriyet Bandosu; Kepez ve Çanakkale sokaklarında gün boyu dolaşırken, Can Can Band ve Çanakkale Belediyesinin müzikli araçları da gün boyunca kentin cadde ve sokaklarındaydı. Araçların Cumhuriyet Marşları eşliğindeki geçişlerine kentliler de pencere ve balkonlarının yanı sıra sokaklardan da alkışlarla katıldı. 

Ay-Yıldızlı Balonlar Çocuklarla Paylaşıldı

Çanakkale Belediyesi tarafından aynı zamanda bayram coşkusuna renk katması için başta çocuklar olmak üzere kentlilere ay-yıldızlı balonlar dağıtıldı. 

Tekneler, Kutlamalara Renk Kattı

Kentte gün boyu süren etkinlikler, akşam saatlerinde de devam ederken, Kordonboyunda balıkçı teknelerinin gösterisi de büyük ilgi gördü. Tekneler, renkli meşalelerle boğazın sularını aydınlatırken, saatler 19.23'ü gösterdiğinde kordonboyundaki kentliler hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Bayram coşkusunun doyasıya yaşandığı bu anlarda ayrıca, yine Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarihi Saat Kulesi'nin Türk Bayrağı formundaki aydınlatması da kentlilerden büyük beğeni topladı.

Dijital Etkinlikler de Gerçekleştirildi

Çanakkale Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında sosyal medya aracılığıyla da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda 28 Ekim 2020 Çarşamba günü Çanakkale Belediyesinin Instagram sayfasında Emre Kongar söyleşisi gerçekleşirken, 29 Ekim 2020 Perşembe günü de vokal ve anlatıda Oğuz Kasap'ın olduğu Atatürk'ü Anlamak ve Cumhuriyet Yolu başlıklı konser de Çanakkale Belediyesinin YouTube hesabından yayınlandı. Öte yandan, Çanakkale Belediyesi web sitesinde de Kent Müzesi ve Arşivi'nin hazırlamış olduğu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1912-1915 yıllarındaki askeri görevleri ile Cumhuriyet döneminde kente yaptığı ziyaretlerinden çekilen fotoğraflardan bir seçki ile hazırlanan sergi de 29 Ekim itibariyle yayınlandı. Sergi, 5 Kasım 2020 tarihine kadar web sitemizden online olarak ziyaret edilebilir. Sergiyi ziyaret etmek için TIKLAYINIZ...