T.C. Çanakkale Belediyesi

Reşat Tabak Mezarı Başında Anıldı


-
+
Reşat Tabak Mezarı Başında Anıldı


Çanakkale Eski Belediye Başkanı Merhum Reşat Tabak, 33. ölüm yıl dönümünde ailesi ve sevenlerinin katılımı ile mezarı başında anıldı.

Eski mezarlıkta düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcılar Rebiye Turan Ünüvar, M. İrfan Mutluay ve Handan Özyayla Kenar, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile Tabak Ailesi, belediye çalışanları ve sevenleri katıldı. 

“Halkçılığı İle Bize Örnek Oldu”

Mezarı başında okunan dualar ile başlayan anma programında konuşan Başkan Gökhan; “Bugün rahmetli Reşat Tabak'ı anmak için bir araya geldik. Reşat Tabak aramızdan 33 yıl önce ayrıldı. Reşat Tabak'ı 33 yıldır aynı duygular ile anıyorum. Bunun iki nedeni var. Bir tanesi, rahmetli babamın çok yakın arkadaşıydı. Bir diğeri ise, özellikle de Belediye Başkanı olduktan sonra, bizim için gerçekten örnek bir kimlik olması. Halkçılığı ile bize örnek oldu. Oto tamirhanesinden çıkıp, kendini Çanakkale halkına adamıştı. Belediye Başkanı olduktan sonra belediyenin kaynaklarını çok iyi kullanmış ve kimseye de dokundurtmamıştır. Çalışkanlığı ile de bize çok iyi bir örnek oldu. Halkçı belediyecilik nedir, onu Reşat Tabak'ta izledik ve ondan öğrendik. Dolayısı ile Çanakkale Belediye Başkanlığı görevini bu kadar süredir yapıyorsam ve Çanakkale halkı bana güvenerek yeniden seçiyorsa, bu Reşat Tabak'ı örnek aldığımız içindir” dedi.

“Çanakkale Halkı Onu Unutmamalı”

Reşat Tabak'ın Çanakkale halkı için büyük bir özveri ile çalıştığını ifade eden Başkan Gökhan; “O dönemki olanaksızlıklarda tamirci olmasının getirdiği bilgi birikimiyle de belediye araçlarının bakım ve onarımlarını bir fiil yapardı. Yedek parça kıtlığında, kendi tamirhanesindeki tornalarda yedek parça üretir, belediye araçlarını tamir ederdi. Ankara'ya gider, günlerce, haftalarca Bakanlıklar arasında mekik dokurdu. Yani Reşat Tabak'ın kafa yapısını çok iyi biliyorum ve bu nedenle de onu örnek aldım. Ve bunu da her yerde dile getiriyorum. Sadece ben değil, İsmail Özay arkadaşımız da onu örnek almıştı. Biz bu ekolü devam ettiriyoruz. Çanakkale 1968 yılından beri, arada sadece bir dönem ara ile bu anlayış ile yönetiliyor. Reşat Tabak ve onun ekolü bizi bu anlayış ile eğitti. Biz o eğitimi aldığımız için farklı bir kimliğe bürünemeyiz. Bunun için de Reşat Tabak'a teşekkür ediyoruz. Çanakkale halkı onu unutmamalı” dedi.

Tören sonunda söz alan Reşat Tabak'ın kızı Nihal Yıldız ise, anma programı nedeni ile Başkan Gökhan'a teşekkürlerini iletti.