T.C. Çanakkale Belediyesi

Tarım Raporunun Sunumu Gerçekleştirildi


-
+
Tarım Raporunun Sunumu Gerçekleştirildi


Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan “Çanakkale'de Tarımsal Yapı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” raporu, basın toplantısı ile tanıtıldı.  

Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası çalışma ofisinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanvekili Rebiye Turan Ünüvar, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Oda Başkanı Nalbant, “Çanakkale'de Tarımsal Yapı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” raporunun hazırlanış süreci ile raporda yer alan bilgilere ilişkin bilgilendirmede bulunurken, raporun hazırlanmasına destek sunan Çanakkale Belediyesine de teşekkürlerini iletti.

“Tarımın Gelişimine Işık Tutabilecek”

Tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, raporun Çanakkale tarımının gelişimine ışık tutabileceğini ifade ederek; “Daha önce hazırladığımız bir durum raporu vardı. Aslında bu durum raporunun bir bölümü de tarım raporunun içerisinde yer aldı. Böylelikle tarım raporunu yenilemiş ve geliştirmiş olduk. Çanakkale'nin bir tarımsal üretim şehri olduğunu düşündüğümüzde, buradaki ürünlerin hem üretim hem de pazarlanması noktasında kooperatifçiliği ve kooperatifleşme süreçleri ile ilgili bölümleri de eklemiş olduk. Bunun dışında çevresel tehditleri de raporda biraz açtık. Geçtiğimiz yıl Kirazlı'da sürdürdüğümüz mücadeleyi de işin içerisine katarak, hem oluşabilecek tehditleri hem de bu tehditlere karşı verilecek mücadelelere ışık tutabilecek perspektifleri de rapora koyduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Tarımsal Verilere Daha Kolay Ulaşabileceğiz”

“Çanakkale'de Tarımsal Yapı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” raporu hakkında söz alan Belediye Başkanvekili Ünüvar ise, raporun Çanakkale tarımına ilişkin verilere kolaylıkla ulaşılması noktasında çok faydalı olacağını ifade ederek; “Çanakkale tarımına ilişkin veri bulmakta çok zorlanıyorduk. Bu anlamda bu rapor bize çok iyi bir rehber olacaktır. Gelecek stratejileri oluşturma konusunda da çok iyi bir rehber olacaktır. Eskiden belli bir referans noktaları bulabiliyorduk ancak son yıllarda bu konu ile ilgili sıkıntılar çekiyorduk. Tarımsal verilere ulaşmak için çok zorlanıyorduk ancak, bu rapordan sonra Çanakkale tarımına ilişkin verileri çok daha kolay elde edebileceğimizi düşünüyorum. Bu nedenle rapora katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.