T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Zabıta Ekipleri İle Bir Araya Geldi


-
+
Başkan Gökhan Zabıta Ekipleri İle Bir Araya Geldi


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1-7 Eylül Zabıta Haftası nedeni ile Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programında Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri ile bir araya geldi.

3 Eylül 2020 Perşembe günü düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Turan Ünüvar, M. İrfan Mutluay ve Handan Özyayla Kenar, Belediye Meclis Üyeleri, sendika yöneticileri ile zabıta personeli katıldı. Konuşmasına Zabıta Haftasını kutlayarak, başlayan Başkan Gökhan, zabıta ekiplerine salgın hastalık sürecinde özverili çalışmaları nedeni ile teşekkür etti. Zabıta ekiplerinin kentin düzeni için çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Sizler bu kent için çok önemli işler yapıyorsunuz. Çünkü sizler, Çanakkale halkı adına çalışıyorsunuz. Üstünüzde bir de üniforma var. Bu üniforma çok önemli. Bu üniforma ile kentte düzenin sağlanabilmesi için mücadele ediyorsunuz” dedi.

“Bu Kentte Düzeni Sağlamak İle Görevlisiniz”

Zabıtalık mesleğinin çok zor bir meslek olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Bu kentin düzenini sağlamak ile görevlisiniz. Bu kentte düzeni sağlarken de birçok insanın çıkarına ters kararlar da almak zorunda kalıyorsunuz. Kentin bir düzeni olmalı ki, adalet olsun. Onun için yasaların uygulanması noktasın ciddi çaba gösteriyorsunuz. Bunu yaparken de yoğun bir baskı altındasınız. Yeri geliyor tehdit ediliyorsunuz, saldırıya uğruyorsunuz, kötüleniyorsunuz. Bir de bunları içinize sindirmek zorunda da kalıyorsunuz. Onun için mesleğiniz çok zor ve aynı zamanda da bu kent için önemli” şeklinde konuştu.

“Yoğun Bir Risk Altında Çalıştınız”

Salgın hastalık sürecinde başarılı bir şekilde özveri ile çalışan zabıta ekiplerine teşekkür eden Başkan Gökhan; “Bu sene sizin durumunuz daha da bir önem kazandı. Bu pandemi sürecinde gerçekten canla başla çalıştınız. Sokakta, insanlar ile iç içeydiniz. Yani sokakta, pazarda virüsle yüz yüze kaldınız ve yoğun bir risk altında çalıştınız. Sadece zabıtalık görevi yapmadınız, aynı zamanda polisler ile beraber de gezdiniz. Hatta bazen insanlar ile karşı karşıya gelmek zorunda kaldınız. Bir şey olduğunda da faturayı size çıkarmaya çalıştılar ama biz de bunlara engel olduk. Bu süreçte mesai kavramı olmadan başarı ile görevinizi yerine getirdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da umarım herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadan da çalışmalarınıza devam edeceksiniz” dedi.

“İnsanların Sağlığını da Korumak Zorundasınız”

Salgın hastalık riskine karşı denetimlerin bu süreçte daha da arttırması gerektiğini de ifade eden Başkan Gökhan; “Pandemi süreci ne yazık ki sona ermedi. Hatta maalesef Çanakkale'de giderek artıyor. Ağır vakamız yok ama sayılarda artış var. Bu süreçte kendinize çok dikkat etmeniz gerekir. Hatta müdahalelerinizi de sıklaştırmanız gerekir. Maskesiz gezenleri mutlaka uyarmalısınız. Tabi bunları yaparken de öncelikle kendinizi korumalısınız. Çünkü kalabalık alanlarda çalışıyorsunuz. Bunun için de mutlaka öncelikle kendi sağlığınıza dikkat ederek görevinizi yerine getirmelisiniz. Sorumlu olduğumuz alanlarda da müdahil olmak zorundayız. Çünkü siz insanların sağlığını da korumak zorundasınız” dedi.

“Önce Bizim Topluma Örnek Olmamız Gerekir”

Salgın hastalık riskine karşı alınan önlemlerde zabıta ekiplerinin halka örnek olması gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Hepinizin sağlığı bizim için çok önemli. Lütfen virüsü küçümsemeyin. Bana bir şey olamaz demeyin ve kendinizi koruyun. Kendinizi korumak aynı zamanda çalışma arkadaşınızı ve ailenizi de korumak anlamına geliyor. Herhangi birimize bir şey olduğunda, o virüs sadece sizde kalmayacak, çevrenize, çalışma arkadaşlarınıza ve ailenize de yayılacaktır. Bu nedenle ilk önce bizim topluma örnek olmamız gerekir. Aynı zamanda pandemi ile ilgili alınan kararları da uygulatmak zorundasınız.