T.C. Çanakkale Belediyesi

Can Dostlara Yönelik Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor


-
+
Can Dostlara Yönelik Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor


Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince kentimizde ve mücavir alanlarımızda yaşayan can dostlarımız için yürütülen çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

Bu kapsamda, 1-19 Haziran 2020 tarihleri arasında 3 erkek, 6 dişi köpek ile 25 erkek, 37 dişi kedinin kısırlaştırma operasyonu yapıldı. Uzman ekiplerce alınan kedi ve köpekler kısırlaştırma işlemlerinin ardından gerekli sağlık kontrollerinden geçirilmektedir. Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizde 5199 Sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilen tedavilerinin ardından can dostlarımız, alındıkları bölgelere geri bırakılmaktadır.

Minik Dostlar Yeni Bir Yuvanın Sahibi Oluyor

Öte yandan, kenti birlikte paylaştığımız can dostlarımız, belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünün çalışmaları ve kentlilerimizin de duyarlılıkları sayesinde yeni bir yuvanın sahibi olmaya devam ediyor. Çalışmalar doğrultusunda yine 1-19 Haziran 2020 tarihleri arasında 17 can dost sahiplendirildi.

Kentimizi ve yaşamımızı paylaştığımız can dostlarımız ile ilgili konularda kentlilerimiz, 0286 212 60 08 ve mobil 0552 986 7128 nolu telefonlardan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine ulaşabilirler.