Kente Hem Yeşil Hem Yeni Bir Üretim Alanı Daha Kazandırıyoruz: Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı

Hem kentteki yeşil alanların artması hem de üretimin desteklenmesine yönelik çalışmalarına devam eden Çanakkale Belediyesinin yeni projesi olan Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı'nın hazırlık çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Esenler Mahallesi Sadi Fenercigil Caddesi üzerinde uygulamasına başlanan ve toplam 13 bin 982 metrekarelik alana sahip Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkındaki çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar tamamlandığında hem koleksiyon bahçesi hem de anaç bitki üretim alanından oluşacak Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı'nda ıtırdan lavantaya, ıhlamurdan Bayramiç Beyazına kadar bölgemizde yetiştirilmeye elverişli 30'dan fazla aromatik ve tıbbı bitki türü kullanılacak.

Ayrıca, aynı alan içerisinde ilerleyen zamanlarda üretim alanında bulunan bitkilerden alınan ürünlerin sergileneceği tanıtım ve satış ofisinin de yer alması hedefleniyor.