T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Mesajı


Bir ülkenin ekonomisinin en önemli can damarlarından biri şüphesiz ki tarımdır. Tarımsal üretimin gücü, çeşitliliği, verimliliği, pazarlama büyüklüğü gibi unsurlar, ekonomik kalkınmanın en büyük destekçilerindendir. Tarladan sofraya, topraktan sanayiye uzanan meşakkatli yolculuğun en önemli emektarları ise çiftçilerdir.

Ne şanslıyız ki bizler de Barışın Kenti Çanakkale'mizde, bereketli ve ürün çeşitliliğine elverişli topraklara, bununla birlikte büyük bir tarım potansiyeline sahibiz. Bundan hareketle, yeni çalışma dönemimizin başından itibaren, kentimizde hem üretici hem de tüketicinin fayda sağlaması adına, tarımsal üretimin güçlendirilip desteklenmesine yönelik çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Temiz enerji yatırımları ile desteklediğimiz bu süreçte, uzun bir süredir Tohum Sandığımızda atalık ve yerel tohumlarımızı geliştiriyor, üretiyor ve gelecek nesillere aktarılması adına kentlilerimizle, ilgilileriyle paylaşıyoruz. Geçtiğimiz sene Belediyemize ait 4 ayrı parselde, toplam 107 dekar araziye karakılçık başta olmak üzere çeşitli buğday tohumlarının dikimini gerçekleştirdik; bugünlerde o tohumların başak vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Yine yerel tohumlardan elde ettiğimiz fidelerimizi de toprakla buluşturuyor, doğal lezzetlerimizi kentlilerimizle de paylaşıyoruz. Dolayısıyla, kentimizde doğal ürünlerin yetişmesine, üreticinin, çiftçinin desteklenmesine, insanların sağlıklı gıdaya ulaşmasına katkı sunmak adına önemli adımlar attığımızı söyleyebiliriz.

Ülkemizin de özellikle tarımsal üretimde çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu potansiyelin yükseltilmesi ve tarımsal üretimdeki mutlak başarının sağlanması noktasındaki en önemli unsur ise, yerel ve kendi coğrafyamıza ait ürünlerin korunması, geliştirilmesi ile bu alanda emek veren çiftçilerimizin yüreklendirilmesi ve desteklenmesidir.

Üretim olmadan, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülebilir olması da mümkün değildir. Bu noktada tarımsal üretimin de bizlerin hayatındaki yeri birincil seviyededir. Dolayısıyla üretim zincirine alın teri ve emekleriyle katkı sunan, toprağa gözü gibi bakan, bizleri doyuran ve besleyen, baş tacımız olan tüm çiftçi kardeşlerimin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, emek ve özverilerinden dolayı her birine şükranlarımı sunuyorum.

Ülgür Gökhan
Belediye Başkanı