Yerel Ürünlerin Geliştirilmesine Kentlilerden Destek

Yerel Ürünlerin Geliştirilmesine Kentlilerden Destek

Yerel tarımsal üretimin kalkınması, atalık tohumların geliştirilmesi ve Çanakkale’nin marka ürünlerinin yaygınlaştırılması amacı ile çalışmalarına devam eden Çanakkale Belediyesine, kentlilerden de destek geliyor.

Yerel tarımsal üretimin arttırılması amacı ile faaliyetlerini sürdüren Çanakkale Belediyesine destek olmak amacı ile Sevcan Doğan Levent, kendi evinin bahçesinde ürettiği 850 adet yediveren çileği fidesi bağışladı. Fideleri belediye ekiplerine teslim eden Levent, Çanakkale Belediyesinin üretimi arttırmak amacı ile yaptığı çalışmaların önemli olduğunu belirterek, kendisinin de bu çalışmaya destek olmak amacı ile fideleri bağışladığını ifade etti.

Çanakkale Belediyesi ekipleri tarafından teslim alınan fideler, iyi tarım uygulaması kapsamında diğer atalık tohum ve yerel ürünler gibi belediyeye ait tarımsal alanlarına dikilerek, sertifikalı olarak üretimi sağlanacak.