T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuklar Bayram Coşkusunu Evlerinde Yaşadı


-
+
Çocuklar Bayram Coşkusunu Evlerinde Yaşadı


Çanakkale Belediyesi, salgın hastalık riskine karşı bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerinde kutlayan çocukları yalnız bırakmadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Çanakkale Belediyesi tarafından çocukların bayram coşkusunu evlerinde yaşayabilmeleri amacı ile sosyal medya aracılığıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Çanakkale Belediyesinin Facebook, Instagram ve YouTube hesaplarından yayınlanan etkinlikler kapsamında Dijital Origami Atölyesi, Digital Çorap Kukla Atölyesi ve Dijital Masal Atölyesi çocuklar ile buluştu. 

İlk olarak, İstanbul Oyuncak Müzesi Origami Sanat Eğitmeni Gökçen Atamgüç tarafından  gerçekleştirilen Dijital Origami Atölyesinde, çocuklar küçük ölçekli ve bir araya getirilebilen origami çalışmaları yapma fırsatı buldu. 

Ardından, Tiyatro Troya ekibi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar uzun çorap, düğme, makas, mandal, iğne-iplik, renkli kurdele, kumaş parçaları gibi çeşitli eşyalar ile kukla yapmayı öğrendi.  

Etkinlikler kapsamında son olarak P4C Eğitim Uzmanı Özlem Tavuş çocuklar ile buluştu. Atölye etkinliği kapsamında Tavuş, çocuklara masal okudu.