T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan, Salgın Hastalık Riskine Karşı Gerçekleştirilen Çalışmaları Anlattı


-
+
Başkan Gökhan, Salgın Hastalık Riskine Karşı Gerçekleştirilen Çalışmaları Anlattı


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sosyal medya aracılığıyla yayımlanan video ile Koronavirüs (Covid-19) salgını riskine yönelik Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları kentliler ile paylaştı.

Başkan Gökhan, “Çanakkale’de özellikle Koronavirüs salgını dolayısıyla kısıtlanan hemşerilerimiz ve çalışmak zorunda olan hemşerilerimizle neler yaptığımızı, ne tür kolaylıklar sağladığımızı paylaşmak istedim. Malum, 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz ile 20 yaş altı çalışmayan gençlerimizin sokağa çıkması yasak. Özellikle 65 yaş üstü kentlilerimizin taleplerini, erzak taleplerini, destek taleplerini yerine getirmeye çaba gösteriyoruz. Hem 112 servisinde; biliyorsunuz orada Vefa Grubu var. Biz de orada hizmet veriyoruz. Oraya gelen taleplerden Belediyenin yapması gerekenleri biz karşılıyoruz. Ayrıca 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimize de gelen talepleri yerine getiriyoruz” dedi.

Başkan Gökhan, şöyle devam etti; “Bugüne kadar 651 adet erzak dağıtmışız. Sıcak yemek taleplerini yerine getirmişiz ve getirmeye devam edeceğiz. 305 hemşerimiz de bize marketlerden erzak kolisi temin etmiş. Biz de onları ihtiyaç sahiplerine dağıtmışız. Buna devam etmek isteyen, bize destek olmak isteyen hemşerilerimiz, yine arzu ettikleri marketten koli temin edebilirler. Pazarlarımızda, otobüslerimizde maske dağıtımlarımız devam ediyor. çünkü insanların toplu olarak gitmek zorunda olduğu yerler. Pazarlarımız haftada iki güne düştü. Cuma ve Cumartesi yapılıyor. Burada da belli bir nizam içinde hemşerilerimizin alışveriş yapması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mobil su yükleme aracımız, özellikle sokağa çıkamayan 65 yaş üstü kentlilerimizin su yükleme ve tahsilat işlemlerini hallediyor. Ayrıca 1 tonluk su kullanım hakkı 10 tona çıkarıldı” dedi.

Başkan Gökhan, “Hedefimiz, olabildiğince sokağa çıkmadan, evimizde kalıp bu dönemi geçirmek. Fazla uzun süreceğini tahmin etmiyorum. Çoğunun gidip, azının kaldığını varsayarak, biraz daha sabırlı olmamızı diliyorum. Bizler hür türlü talebinizi karşılamaya hazırız” diyerek sözlerini noktaladı.