T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Mesajı…


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Mesajı…


Sağlık, bilindiği üzere; bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali içinde bulunma olarak tanımlanmaktadır. Sağlıklı toplumlar için ise, başta bireylerin sağlıklı olması gerekmektedir.

Son günlerde; sağlığın, sağlık hizmetlerinin, bilimin kıymetini bir kez daha hatta çok daha fazla anladığımız, idrak ettiğimiz zamanlardan geçiyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alarak pandemi sınıfına giren koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele etmekteyiz hepimiz. Bu salgın, insanları bedenen etkilemenin yanı sıra, karantina halinin başta iş ve sosyal hayatı sekteye uğratmasından kaynaklı, psikolojik olarak da etkilerini hissettiriyor.

Zor zamanlardan geçtiğimiz bir gerçek; ancak bu zamanların üstesinden yine birlik olarak gelebiliriz elbette. Bu doğrultuda Çanakkale Belediyesi olarak, kentimizin ve kentlilerimizin salgın sürecinden olumsuz yönde etkilenmemeleri çabası ile çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. Kent genelinde cadde, sokak, kent mobilyaları, açık alan, pazar yerleri, toplu taşıma araçları gibi sıklıkla kullanılan noktalar başta olmak üzere temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı aralıksız olarak gerçekleştiriyoruz. Başta sokağa çıkma kısıtlılığı bulunan kentlilerimiz ile ihtiyaç sahibi kentlilerimiz olmak üzere 7'den 70'e, can dostlarımız da dahil tüm ihtiyaçlara yönelik desteklerimizi sürdürüyoruz. Ancak, Belediyemizin yürüttüğü sayısız çalışma elbette ki bu süreci sorunsuz olarak atlatmak adına tam anlamıyla yeterli olmayacaktır. Bu süreçte, kentlilerimizin bireysel hijyen ve temizlik kuralları başta olmak üzere sosyal mesafe ve karantina kurallarına da uymaları gerekiyor. Tüm bunlar birleştiği zaman inanıyorum ki, yeniden sağlıklı günlere kavuşacak, Özgürlük Parkı'nda çayımızı yudumlayacak, yine hep birlikte, yan yana olabileceğiz.

Öte yandan, bu salgın günlerinde üstlendikleri görevin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha idrak ettiğimiz kahramanlara; yani, salgın hastalıkla mücadele kapsamında canla başla çalışan, kendilerini riske atan, birey ve toplum sağlığı için emek veren tüm sağlık çalışanlarımıza da gönülden teşekkür ediyorum.

Bu zor zamanları birlik olarak atlatacağımıza olan inancımla, Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) anayasasının yürürlüğe girdiği tarih olan 7 Nisan Dünya Sağlık Gününü kutluyor, herkese sağlıklı günler diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı