T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Yardımcısı Ünüvar, Prof. Dr. Demet Güleç Öyekçin ile Pandemi Psikolojisini Konuştu


-
+
Başkan Yardımcısı Ünüvar, Prof. Dr. Demet Güleç Öyekçin ile Pandemi Psikolojisini Konuştu


Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınının insanlar üzerindeki psikolojik etkilerini ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demet Güleç Öyekçin ile görüştü.

Çanakkale Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleşen görüşmenin moderatörlüğünü yapan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, özellikle ülkemizde ilk vakanın görüldüğü tarih olan 11 Mart ve sonrasında gerçekleşen karantina durumunun, “Evde Kal” çağrılarının, haber bültenleri başta olmak üzere iletişim ve sosyal medya mecraları ile toplumun genelindeki birinci gündemin pandemi olmasının insanlar üzerinde olumsuz bir ruh hali oluşturabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Demet Güleç Öyekçin ise, son günlerde toplumun büyük kesiminde oluşan ruh halinin korku, kaygı ve endişe olduğunun altını çizerek; hastalık, ölüm, bireysel ve yakın çevrenin sağlığı gibi konulardan dolayı endişe edildiğini ve bunlarla yüzleşildiğini, dolayısıyla bu ruh halinin de ortaya çıkarmasının normal olduğunu ifade etti.

Bu süreçte, uzman desteğinin önemli olduğuna dikkat çeken Öyekçin, ayrıca dayanışmanın da çok önemli olduğunu belirterek, “Bu dönem, dayanışma dönemi. Başta 65 yaş üzeri kıdemli kentlilerimiz olmak üzere sosyal mesafemizi koruyarak, gelişen teknoloji ile sosyal medya veya görüntülü aramaları tercih ederek, ilişkilerimizi sürdürmek ve yalnız hissetmemek çok önemli” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar ve Prof. Dr. Demet Güleç Öyekçin’in Pandemi Psikolojisine ilişkin sohbetinin tamamını izlemek için TIKLAYINIZ…