T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Down Sendromlular Günü Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Down Sendromlular Günü Mesajı


Kıymetli hemşerilerim;

Dünya üzerinde milyarlarca insan, farklılıklarımızla bir arada yaşamaktayız. Hepimizin birbirinden ayrı karakteristik ve fiziki özelliği bulunuyor. Üstelik bu farklılıklar da hem bizi biz yapıyor hem de diğer tüm insanlarla bir bütün…

Öte yandan, dünyamızı genetik farklılığı olan Down Sendromlu kardeşlerimizle de paylaşıyoruz. Canlılarda bulunan 21. sıradaki kromozom, bu kardeşlerimizde 3 tane oluyor; +1 farkla bu dünyaya geliyorlar diğer bir deyişle. Onların bu durumu genel kanının aksine bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Kişisel gelişimleri için genel olarak özel eğitim ve tekrarlara ihtiyaç duymaktadırlar. Bizler de onlara bu süreçlerinde sosyal çevreye katılmaları için teşvikte bulunur, ailelerinin de elinden tutarsak bu eşsiz bireylere en büyük desteği vermiş oluruz diye düşünüyorum. Ayrıca inanıyorum ki farklılıklarımızı eleştirerek değil paylaşarak mutlu olabiliriz ancak.

Bu duygu ve düşüncelerle 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününü kutluyor, aramızda olmalarından büyük bir mutluluk duyduğum ve bizlere +1 fark katan tüm kardeşlerimi sevgi ile kucaklıyorum.

Saygılarımla


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı