T.C. Çanakkale Belediyesi

Cevatpaşa Parkı Törenle Açıldı


-
+
Cevatpaşa Parkı Törenle Açıldı


18 Mart Deniz Zaferi Kahramanlarından Cevat Çobanlı Paşa'nın adının yaşatıldığı Cevatpaşa Parkı, 13 Mart 2020 Cuma günü düzenlenen törenle açıldı. 

Cevatpaşa Mahallesi'nde bulunan parkın açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı ve Cevatpaşa Mahallesi Muharı Evren Kızoğlu ile çok sayıda kentli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Kızoğlu; “Cevat Paşa'ya hak ettiği saygıyı göstermek için bir proje hazırlama fikri doğdu ve çalışmalarımıza başladık. Cevat Çobanlı Paşa'nın tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için Cevat Paşa'ya vefa projesini oluşturmuş olduk. Geçtiğimiz dönem Belediye Meclisimiz 60'ncı yıl parkı olarak anılan bu parkın ismi Cevap Paşa Parkı olarak değiştirildi. Parka yapılan peyzaj çalışmaları ardından Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı'nın desteğiyle yapılan Cevat Paşa büstü yerine yerleştirildi” diye konuştu.

Açılışta konuşan Başkan Gökhan ise Cevatpaşa Mahallesinde olmaktan dolayı onur duyduğunu ifade etti. Başkan Gökhan konuşmasında; “Şu an içinde bulunduğumuz park 1983 yılında Cumhuriyetin 60'ncı yılında yıl dönümü dolayısıyla düzenlenmiş ve 60'ncı Yıl Parkı olarak anılmaktaydı. Bizde daha sonra Kenet Konseyi Cevat Paşa Muhtarlığı Mahalle Meclisi ve Tarih Kültür Vakfı'nın katkılarıyla Çanakkale Belediyesi'nin düzenlemeleriyle bu parkı tamamladık ve Cevat Paşa Parkı olarak adlandırdık. Cevat Paşa Mahallesi önemli ve büyük bir mahalle. Bu mahallede olmaktan hep iftihar ettim. Şehitler haftası olması nedeniyle, o dönemki şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin devamı için her türlü cephede savaşarak Şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum. Onlar bizim güvenliğimiz için canlarını seve seve veriyorlar. Onun için onları unutmamız söz konusu olamaz” dedi.

Konuşmaların ardından açılış programı, plaket takdimi ve Cevat Çobanlı Paşa'nın fotoğraflarından oluşan serginin gezilmesi ile son buldu.