T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Otobüs İlaçlama Çalışmalarını Denetledi


-
+
Başkan Gökhan Otobüs İlaçlama Çalışmalarını Denetledi


Çanakkale Belediyesi, kent içi toplu taşıma araçlarında salgın hastalık riskine karşı gerçekleştirdiği dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. 

Çanakkale Belediyesi Halk Otobüsü Garajında gerçekleştirilen ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmasına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Demir ile S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş de katılım gösterdi.  Yetkili firma personelleri tarafından gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gökhan, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

“Gerekli Çalışmaları Gerçekleştireceğiz”

Çanakkale Belediyesinin aldığı önlemler ve çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “Yeni Korona virüsüne karşı otobüslerimizi ilaçlıyoruz. Yarın sabah saat 04.00 civarı da otobüs duraklarımızı ilaçlayacağız. Aynı zamanda otogarda da ilaçlama çalışması gerçekleştireceğiz. Öte yandan ÇABİS için de çalışmalarımız olacak. Bisikletlerimizi de dezenfekte edeceğiz. Belediyemizin girişine ve diğer katlara vatandaşlarımızın kullanabilmesi için dezenfektan sıvılar koyacağız. Sosyal tesislerimizde ve bize ait olan alanlarda da gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız bugün itibari ile başlamış oldu” dedi. 

“Sadece Bizim Tedbir Almamız Yetmez”

Belediyeler dışında diğer kurumların da gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Otobüslerimiz daha önce de düzenli olarak ilaçlanıyordu. Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüsünün Türkiye'ye girdiği söylenince, biz de daha yoğun bir şekilde tedbirlerimizi alıyoruz. Tabi sadece bizim tedbir almamız yetmez. Esnaf odalarımızın da gerekli çalışmaları yaptığını duyduk. Halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda gerekli dezenfekte çalışmalarını yapacaklarını belirttiler. Tabi bu da yeterli değil. İlk önce bireysel olarak dikkat etmemiz ve tedbirli olmamız gerekiyor. Tokalaşmayacağız, sarılmayacağız ve sokaktan bir kapalı mekana girdiğimizde mutlaka ellerimizi yıkamalı ve dezenfekte etmeliyiz. Çünkü doktorlar, virüsün eşyaların üzerinde daha uzun yaşayabildiğini belirtiyorlar. Özellikle çocuklarımızı bu konuda uyarmalı ve onları iyi eğitmemiz gerekir. Dolayısı ile topyekun bir sağlık seferberliğinde bulunmamız gerekir” dedi.

“Hem Kendimizi Hem de Toplumumuzu Korumalıyız”

Virüsten korunmak için bireysel olarak önlem almanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “Türk milleti olarak temizlik alışkanlığımız vardır ama bu konuda biraz da fazla hassas olarak, ellerimizi günde birkaç kere daha fazla yıkamalıyız. Hem kendimizi hem de toplumumuzu korumalıyız. Bizden dolayı da bir sıçrama olmaması için sorumlu bir biçimde hareket etmeliyiz.” dedi.