T.C. Çanakkale Belediyesi

8 Mart Etkinlikler İle Kutlandı


-
+
8 Mart Etkinlikler İle Kutlandı



8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm dünya ve ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Çanakkale Kent Konseyi kadın Meclisi ve STK’lar tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, siyasi partilerin ve STK’ların kadın üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına bırakılan çelenklerin ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam ederken, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalar ile sona erdi.

“Çanakkale’nin Emekçi Kadınları” Sergisi Açıldı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen “Çanakkale’nin Emekçi Kadınları” fotoğraf sergisi ile devam etti. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde düzenlenen sergiye Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Meclis Üyeleri, sergide yer alan kadınlar ve çok sayıda kentli katıldı.

“Çanakkale’nin Kadınları Çok Yürekli”

Açılış konuşmasını yapan sergi Küratörü Aynur Ganiler, “Bugün, üzerine basa basa söylüyorum, Emekçi Kadınlar Günü… Biz de bir ekip olarak bu anlamlı günde bir etkinlik yapalım istedik. Çanakkale’nin emekçi, yürekli, güzel kadınlarını bir araya getirelim, tabi ki ulaşabildiğimiz ölçüde bu sergiyi düzenleyelim dedik. Çarşıdaki, pazardaki, evindeki ve sokaktaki kadınlarına ulaşmaya çalıştık. Şunu gördüm, Çanakkale’nin kadınları çok yürekli. Gerçekten, çok gururlandım. Bu projede sahada çalıştım, birebir temas ettim. Her birinin hikayesi çok farklı, çok özeller. Çanakkale gerçekten, hem barışın kenti hem özgürlüklerin kenti hem de kadın kentidir. Gittiğim her yerde çok güzel kadınlarla tanıştım, hepsiyle çok gururlandım, birebir temas etmekten de mutlu oldum. Bu sergiyi hep birlikte yaptık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

“Çanakkale Bir Kadın Kentidir”

Açılışta konuşan Hale Gökhan ise Çanakkale’nin özgür kadınların kenti olduğunu vurgulayarak; “Öncelikle tüm kadınların, Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Harika bir sergi olmuş. Ben hep söylerim; Çanakkale dişi bir kenttir, kadınların kentidir. Son 48 saatte de bu dişiliği çok güzel hissettim, gurur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kentli kadınlar ile birlikte sergiyi gezen Başkan Gökhan, sergide yer alan kadınlar ile sohbet ederek 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.