T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan, 8 Mart'ta Kadın Belediye Çalışanları İle Buluştu


-
+
Başkan Gökhan, 8 Mart'ta Kadın Belediye Çalışanları İle Buluştu


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Çanakkale Belediyesi’nde çalışan kadın personeller ile Marina Restoran’da düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla Kenar ve Özleyiş Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, kadın muhtarlar ve kadın belediye personelleri katıldı. Sohbet ortamında geçen etkinlikte konuşan Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin kadın personellerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Başkan Gökhan; “Biliyorsunuz bu ülkede ne yazık ki ciddi oranda kadın cinayeti ile karşı karşıya kalıyoruz. Neden kalıyoruz? Çünkü toplumun maalesef geri kalmış kesimlerinde kadını hep ikinci planda görüyoruz. Hiçbir zaman eşitlik diye bir kavramı olmamış. Kadın, erkeğin elinin altında, onun hizmetinde bir kimlik, hatta bir kimlik olarak bile görülmüyor. Oysa ki bizler, kadınıyla erkeğiyle eşit yurttaşız” dedi.

“Toplumlar Kadınsız Gelişemez”

Kadınları geri planda tutan toplumların ilerleyemeyeceğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Kadını olmayan bir toplum olabilir mi? Olamaz. Eşitlikçi bir şekilde yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Bu geri kalmış anlayışı değiştirmemiz lazım. Kadın iş hayatına da sosyal hayata da katılmalıdır. Toplum bu şekilde gelişebilir. Ama maalesef bu anlayışı değiştirme noktasında sıkıntımız var. Çanakkale ve belediyemiz bu anlayışın dışında. Kadının var olduğu bir kenti yaratmaya çalışıyoruz. Çanakkale Belediyesi’nde 1270 çalışanımızın 380’i kadın! Kadın olmayan hiçbir birimimiz yok. Ama erkek olmayan birimimiz var. Bu önemli bir anlayışı ifade ediyor. 5 başkan yardımcımızın üçü kadın. 9 kadın müdürümüz var. Yani bunlara baktığımızda, Çanakkale’de, özellikle belediyemizde, kadınlarımıza fırsat verme noktasında çaba gösteriyoruz, örnek olmaya çalışıyoruz” dedi.

“Kadının Huzurlu Olan Yerde Toplum Da Huzurlu Olur”

Kadınların daha özgür bir kentte yaşayabilmeleri mücadele ettiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Özellikle kadınların özgürlüğü çok önemli. Bir kentte kadınların özgürce yaşayabilme şansı olması, o kente barışı ve huzuru getirir. Kadının huzurlu olan yerde toplum da huzurlu olur. Biz her zaman kadınlarımızın, huzur içerisinde, özgür bir ortamda yaşadığı, herhangi bir mobinge uğramadığı, dışlanmadan, kadınlığından dolayı küçümsenmeden çalıştığı bir kent ortamını yaratmaya çalışıyoruz. Bunu yarattığımıza da inanıyorum. Bu nedenle sizlerin, etrafınızda yaşayanlara pozitif enerji verdiğinizi düşünüyorum. Çalışanlarımızın hiçbir dışlanmaya, şiddete ve mobinge uğramadan çalışma şartlarını sürdürdüklerini düşünüyorum. Kadınlara yapılacak olan, tacize, mobinge, şiddete asla ve asla hoşgörüyle bakmamız söz konusu değil” dedi.