T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Şehir Eşleştirme Projesi Kapsamında Çekya'daydı


-
+
Başkan Gökhan Şehir Eşleştirme Projesi Kapsamında Çekya'daydı


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi (Town Twinning)" kapsamında şehir eşleştirmeleri alanındaki iyi uygulamaları yerinde görmek, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüş alışverişinde bulunmak üzere Çekya’da düzenlenen çalışma programına katıldı.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının yararlanıcısı olduğu ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finansman sağlanan "Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi (Town Twinning)", Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü işbirliğinde uygulanmaktadır.

Proje kapsamında şehir eşleştirme alanında iyi uygulamaları yerinde görmek, muadil kuruluş ve mahalli idare birlikleri ile görüş alışverişinde bulunmak üzere 24/28 Şubat 2020 tarihinde Prag/Çekya’ya Çalışma Ziyareti düzenlenmiştir. AB Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü temsilcilerinin yanında Çanakkale Belediyesi adına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi Koordinatörü H. Evrim Akman, Uşak Belediye Başkanı, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri de dahil olmak üzere 15 kişilik ekip Çalışma Ziyaretine katılım göstermiştir.

Çalışma ziyaretinde Prag Türk Büyükelçiliği, Prag Belediyesi, Karlovy Vary Belediyesi, Çekya Kentler ve Belediyeler Birliği ve Çekya Bölgeler Birliği ile karşılıklı deneyim paylaşımı yapılmış, olası işbirliği alanlarında toplantılar düzenlenmiştir. Özellikle Belediyeler Birliği ve Vilayetler Birliğinin muadili olan kurumlarla Çekya Türkiye yerel yönetim kurumlarının sürdürülebilir ve proje bazında ilişkilerinin geliştirilmesi adına önemli bir adım atılmıştır.