Meteorolojik Uyarı...

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;

Yağışlı ve Serin Hava Geliyor!

Bölgemizin yarın (20.02.2020 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren başlamak üzere Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Cumartesi (22.02.2020) günü akşam saatlerine kadar bölge genelinde etkili olması beklenen yağışların; kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde yağmur, Cuma (21.02.2020) günü Balıkesir’in Balya ve Dursunbey gibi yüksek ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların yarın (20.02.2020 Perşembe) günü Çanakkale'nin güney ve batı, Balıkesir'in batı, İzmir'in kuzey ve Aydın'ın batı kesimlerinde kısa süreli kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı havanın; bölgemizin güney ve kıyı kesimlerini Cuma (21.02.2020) günü, kuzey kesimlerini Cumartesi (22.02.2020) günü terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, Cuma (21.02.2020) gününden itibaren başlayarak yağışla birlikte azalacağı, ancak bölge genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kısa süreli de olsa yarın (20.02.2020 Perşembe) beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara (ani sel, su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü

Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi