T.C. Çanakkale Belediyesi

Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Anıldı


-
+
Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Anıldı



24 Ocak 1993'te kaybettiğimiz gazeteci yazar Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini anmak için kentte bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Esenler Mahallesi Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen anma programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, sivil toplum kuruluşu üyeleri, sendikalar ve kentliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlik, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalar ile devam ederken, katılımcılar burada bulunan Uğur Mumcu heykeline karanfil bıraktı.

Ardından ise Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini anma etkinliğine geçildi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte sahne alan sanatçılar Orhan Aydın ve Ufuk Karakoç, müzik ve şiir dinletisi sundu. Hep bir ağızdan okunan şarkılar ve şiirler ile Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri anıldı.