T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuk Kültür Evi'nde Eğitici Eğitimleri


-
+
Çocuk Kültür Evi'nde Eğitici Eğitimleri


2019-2020 döneminin ilk yarısını tamamlayan Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi ara tatil dönemini kültür evi personeli ve eğitmenlerine yönelik olarak hazırlanan “Eğitici Eğitimi Programı” ile geçiriyor. 

Çocuk Kültür Evi Koordinatörü Evren Aldoğan moderatörlüğünde hazırlanan ve 1.Dönem değerlendirmesi/SWOT analizi çalışmasıyla başlayan eğitim, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitmeni Cüneyt Göncü tarafından aktarılan Temel Yangın Eğitimi ile devam etti. Yangın ile ilgili temel bilgilerin aktarıldığı eğitimde olası bir yangın durumunda binanın tahliye planı da gözden geçirildi. Eğitimin ikinci gününde Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) eğitmeni Sedat Kocaman ile Temel Afet Bilinci Eğitimi’ne katılan Çocuk Kültür Evi personelleri olası bir afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklar hakkında detaylı bilgi edindiler.

Eğitici Eğitimi programının üçüncü gününde ise Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (ÇASEMDER) ile gerçekleştirilen işbirliği ile dernek yönetim kurulu başkanı Ulviye Çalıdağ ve dernek ilkyardım eğitmeni Ünzüle Erol, çocuk kültür evi personellerine ilkyardım alanında temel bilgi aktarımında bulundular.

Oldukça verimli geçen program eğitmen sunumları ve beceri paylaşımı, alternatif eğitim pedagojileri, eğitimde iyi örneklerin incelenmesi, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet, eğitimde barış kültürü kavramları hakkında beyin fırtınası ve eğitim alanıyla ilgili film gösterimleri ile 31 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek.