Kardeş Kent Osnabrück Yaz Dil Kursu Başvuruları Başladı

Osnabrück Belediyesi ve Osnabrück Yüksekokulu, Osnabrück'ün kardeş ve dost kentleri olan Angers, Çanakkale, Derby, Evansville, Haarlem, Twer, Hefei ve Vila Real kentlerine 28. Uluslararası Dil Kursu'na katılmak isteyenlere burs fırsatı sunmaktadır.

Osnabrück Yüksekokulu'nun düzenleyeceği 28. Yaz Dil Kursu 17 Ağustos ile 14 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Kurs çeşitli seviyelerden oluşup, toplam 90 ders saati içermektedir. Ayrıca, gün içinde ve hafta sonları düzenlenen gezi, ziyaret, seminer, sportif ve sosyal etkinlikler kursa dahildir. Kursun son 4 gününde katılımcılar ile birlikte Berlin gezisi düzenlenir. Yaz Dil Kursu öğrencilere hitap ettiği gibi aynı zamanda çalışanlara da sunulan bir olanaktır. Kurs başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar farklı düzeylerde dersler sunmaktadır. Detaylı bilgi için aşağıdaki internet sitesini ziyaret edebilirsiniz:

Almancasını geliştirmek isteyen herkes (öğrenci, çalışan, stajyer) bu kursa başvurabilir. Almanca'yı iyi seviyede ya da belirli seviyede bilmek bir başvuru koşulu değildir: Yaş sınırı en az 18 olarak belirlenmiştir. Kursa her kardeş kentten bir kişi katılabilir. Kurs ücreti, konaklama ve sağlık sigortası bursa dahildir.

Burs başvuru sonuçları 2020 Nisan sonu belirlenecektir. Burs için uygun görülen kişi Osnabrück'teki yetkililer tarafından aranıp, sonuç kendisine bildirilecektir.

Aşağıdaki belgeler İngilizce ya da Almanca olarak başvuruda hazır bulundurulmalıdır:

• Başvuru formu
  • Kursa katılıma dair motivasyon yazısı (en az 1 sayfa)
  • Özgeçmiş
  • Öğrenciler için karne ya da transkript (İngilizce veya Almanca)
  • Çalışanlar için işvereninden, öğrenciler için eğitim kurumundan referans yazısı

(Kişisel olarak verilen referanslarda, referans veren kişi şunlara dikkat etmelidir: Başvuran kişiyi nereden ve ne zamandır tanıyorsunuz? Mesleki ve kişisel olarak başvuran kişiyi nasıl nitelendirirsiniz? Başvuran kişi için bu kursun ne gibi bir yararı olacağına inanıyorsunuz?)

Seçim Kriterleri:

• Başvuran kişinin kursa katılım nedeni, Almanca'ya olan ilgisi ve bu dil kursunun kendisine ne gibi artılar kazandıracağını inandırıcı bir biçimde açıklaması.
  • Başvuran kişinin Çanakkale ile olan bağlantısı belirtilmelidir.

Burs Başvurusunda Bulunacak Adayların Dikkatine!

Osnabrück Yaz Dil Kursu için bahsi geçen bursu kazanmanız, tüm masraflarınızın karşılanacağı anlamına gelmemektedir. Bursa dahil olan masraflar aşağıda yer almaktadır.

1. Osnabrück Yaz Dil Kursu katılım ücreti,
  2. Osnabrück'te bulunduğunuz süre içerisindeki konaklama bedeli,
  3. Sağlık sigortası masrafları,
  4. Berlin'e düzenlenen gezi (katılım isteğe bağlıdır)

Bunların dışında, üstlenmeniz gereken masraflar aşağıdaki gibidir:

1. Pasaport ve vize işlemlerine ilişkin masraflar
  2. Tüm yolculuk giderleriniz (ör: otobüs, uçak, tren vb.)
  3. Osnabrück'te kaldığınız süre boyunca yeme-içme, kişisel vb. giderleriniz

Önemli Not: Lütfen bursa başvururken bu uyarıyı dikkate alınız! Eğer yukarıda bahsi geçen masrafları karşılayabileceğinizden emin değilseniz, lütfen bursa başvurmayınız!

Başvuruların 30 Mart 2020 tarihine kadar aşağıdaki adrese E-Posta ya da posta ile ulaştırılması gerekmektedir:

Stadt Osnabrück - Städtepartnerschaftsbüro

Neşe Yıldız Kendibaşına

Städtebotschafterin aus Çanakkale

Bierstraße 28, 49074 Osnabrück/DE

Tel. ++49/541/323-2289

Mail: botschafterin-tr@osnabrueck.de

Başvuru Formu İndir

İngilizce Broşür İndir

Almanca Broşür İndir

Detaylı bilgi için aşağıdaki kişiler ile iletişime geçebilirsiniz:

Osnabrück Yüksekokulu