T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi


-
+
Başkan Gökhan Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, her yıl Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen kahvaltı etkinliğinde, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

13 Ocak 2020 Pazartesi günü Parion Otel'de düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Programda konuşan Başkan Gökhan, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerine başlarken, ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün önemine değindi. Başkan Gökhan etkinlikte yaptığı konuşmada; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesi ile her sene bir araya geliyoruz, konuşuyoruz ve dertleşiyoruz. Gazeteciler çok önemli ve kutsal bir görev yapıyor. Yani halkın haber alma özgürlüğünü sağlıyorsunuz. Onun için bütün basın mensuplarının günlerini kutluyorum” dedi.

 “Gazetecilik Kutsal Bir Görev”

Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “Gerçekten zor bir iş yapıyorsunuz. Özellikle savaş ve eylem alanlarında kendinizi tehlikeye atarak haber yapmaya çalışıyorsunuz. En son Anadolu Ajansının muhabiri yaralandı ve gözü göremez hale geldi. Umarım en kısa zamanda iyileşir. Çanakkale'de gece gündüz demeden çalışıyorsunuz. Bu kutsal bir görev. Aynı zamanda bir başka tehlike de yaptığınız görevlerden dolayı ceza evlerine de atılabiliyorsunuz. Bu çok eski zamanlardan bu yana olan bir şey. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Siz sadece kovulmakla kalmıyorsunuz, bir de üstüne eziyet çekiyorsunuz. Bu nedenle gerçekten işiniz zor. 

“Yerel Gazetelerimiz Zor Şartlarda Hayatlarını İdame Ettirmeye Çalışıyor”

Konuşmasında yerel gazetelerin sorunlarına da değinen Başkan Gökhan; “Yerel gazetelerimiz maalesef ayakta kalmaları için yeteri kadar desteklenmiyor. Burada 150 bin nüfuslu bir kitleye hitap ediliyor. Zaten sanayimiz, doğru düzgün bir iş hayatı yok. Bu nedenle yerel gazetelerin gelirleri düşmüş durumda. Böyle bir durumda yerel gazetelerimiz hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum ama eşitlik ilkesi çok önemli. Devletin olanaklarının olabildiğince adil dağıtılmasında yarar var. Yani her bir yerel gazetenin yaşatılmasında sayılamayacak kadar yarar var. Öteki türlü sağlıklı bir yayın politikası beklememiz mümkün değil” dedi.

“Yerel Basın da Akıllı Kent Gündemini Takip Etmeli”

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Geçen hafta Çanakkale'de akıllı kentler toplantısı gerçekleştirdik. Çanakkale, Tarragona şehri ile bir akıllı kent ortaklığı yaptı. Yarından sonra da Ankara'da Cumhurbaşkanlığı himayesinde büyük bir toplantı yapılacak. Oraya da panelist olarak çağırıldım. Yerel Basının da akıllı kent gündemini takip etmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Basının bu konudaki katkısının neler olabileceğine dair oturup konuşmamız gerekir” dedi.

Çalışan Gazeteciler Günü Ödülü Mustafa Suiçmez'in Oldu

Başkan Gökhan, konuşmasının ardından, geleneksel hale gelen ve her yıl bir gazeteciye armağan edilen kol saatinin bu yıl, DHA muhabiri Mustafa Suiçmez'e takdim edileceğini duyurdu. Başkan Gökhan, çalışmalarından dolayı tebrik ettiği Suiçmez'e kol saatini takdim ederken, gazeteci Suiçmez ise, “Bu güzel ve anlamlı ödül için Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ve belediye personeline teşekkür ederim. Çanakkale'de kamuoyunu en iyi bilgilendirmek için çalışıyoruz ve bunda da devam edeceğiz” dedi. Kahvaltı etkinliği, karşılıklı sohbetle son buldu.