Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesinin Kapanış Toplantısı Çanakkale'de Gerçekleşecek

Çanakkale Belediyesi ve Tarragona Belediyesi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, Tarragona örneğinden hareketle Akıllı Şehir Platformu'nun hayata geçirilmesi, her iki şehrin ileri düzey akıllı şehir dönüşümünü daha da ileriye taşımak üzere uzun vadeli işbirliği yapılması ve ortak projeler tasarlanması gibi hedeflere sahip projenin ilk faaliyeti olan Açılış Toplantısı 12 Mart 2019 tarihinde Çanakkale'de gerçekleştirilmişti.

Proje kapsamında iki kentin uygulamaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olması, akıllı şehirler alanındaki uygulamaların yerinde görülmesi amacıyla belediyemiz teknik ekipleri ve bir diğer proje ortağı Türkiye Bilişim Vakfı yetkililerinin katılımı ile Tematik Alan Çalıştayı düzenlendi.

Projenin amaçları arasında yer alan AB kurum ve kuruluşlarının yapısının öğrenilmesi adına proje ortaklarıyla Brüksel'de Ortak Ağ Toplantısı düzenlendi.

Yapılan tüm çalışmaların sonuçlarının değerlendirilmesi ve gelecek dönemlere yönelik işbirliği alanlarının tanımlanması amacıyla Tarragona Belediyesi yetkililerinin de katılacağı Yerel Yönetimler, Akıllı Şehirler ve Uluslararası İlişkilerin ele alınacağı oturumların bulunduğu kapanış toplantısı 9 Ocak 2020 Perşembe tarihinde kentimizde düzenlenecektir.