Çanakkale İli Ödüllü “Kaz Dağları” Resim Yarışması Sonuçlandı

Çanakkale İli Ödüllü “Kaz Dağları” Resim Yarışması Sonuçlandı

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen ve ortaokul öğrencilerini kapsayan “Çanakkale İli Ödüllü Kaz Dağları Resim Yarışması” sonuçlandı.

6 Ocak Pazartesi günü Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında; Resim Öğretmeni Göksu Aşnaz, Çanakkale Belediyesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Ecem Damar, Resim Öğretmeni Muradiye Kaynar, ÇOMÜ Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Vahid Novruzov, ÇOMÜ Resim Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Ezgi Yemenicioğlu jüri olarak yer aldı.

27 Aralık 2019 Cuma günü başvuruları tamamlanan yarışmada, 164 adet başvurudan şartnameye uygun olan 155 adet resim değerlendirmeye alındı. Jürinin ortak kararıyla; 1.'lik ödülüne Biga Hamdibey Ortaokulu'ndan Beyza Mirza, 2.'liğe Cevatpaşa Ortaokulu'ndan Beste Akı, 3.'lüğe İstek Vakfı Okulları'ndan Ela Mecit layık görüldü. Ayrıca yine jürinin ortak kararıyla Jüri Özel Ödülü'nün sahibi Çanakkale Koleji'nden Umay Doğan oldu.

Çanakkale Merkez ve ilçelerinde ikamet eden ortaokul öğrencilerini kapsayan “Kaz Dağları” konulu resim yarışmasının 1.'si ödül olarak; iki veli/vasisi ile birlikte İngiltere Kraliyet Botanik Bahçesi'ne geziye gitmeye hak kazandı. Gerçekleşecek ödül töreninde ise; 2.'liğe hak kazanan öğrenciye dijital çizim ekipmanı, 3. olan öğrenciye tablet ve Jüri Özel Ödülü'nün sahibine mini tablet hediye edilecek.

Katılımcı Belgesi ise, yarışmaya katılan ve derece alamayan öğrencilerin adreslerine gönderilecek. Ayrıca yarışmaya gönderilen resimler, 57. Troia Festivali'nde sergilenecek.

Yarışmada dereceye giren resimler

Birinci: Beyza Mirza