T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Yardımcısı Ünüvar Kent Konseyinde Çanakkaleli Kadınlar ile Buluştu


-
+
Başkan Yardımcısı Ünüvar Kent Konseyinde Çanakkaleli Kadınlar ile Buluştu


Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 'Kadın ve Siyaset' programının konuğu Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar oldu.

Çanakkale Kent Konseyi Çalışma Ofisinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal ve kentli kadınlar katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal'ın ardından söz alan Başkan Yardımcısı Ünüvar, kadının toplumda ve siyasetteki yerine ilişkin değerlendirmelerde bulunu.

Konuşmasına Çanakkaleli kadınlardan söz ederek başlayan Ünüvar; “Bu kentteki önemli figürlerden bir tanesi de Hale Gökhan'dır. Bu bu şehrin kadını. Sokakta, çarşıda, pazarda her yerde görebilirsiniz. Hale Gökhan, Çanakkale'nin birinci sıraya koyacağımız rol modellerinden bir tanesidir. Bu modellerin artması gerektiğine ve onlar sayesinde de geleceğe ışık tutabileceğimize inanıyorum. Burada kadın muhtarlarımız var, kent gönüllüsü arkadaşlarımız var. Dolayısıyla buradaki bileşke, o kadar nitelikli bir bileşke ki ben bu yapıyı çok iyi tanıyorum” dedi. 

Kadınların siyasetteki yerine de değinen Ünüvar; “Aslında hayatın kendisinin siyaset olduğunu bilmemiz gerekir. Bunu seçilmiş kadın ya da erkek olarak algılamamak gerekir. Çocuğumuzu yetiştirme biçimimiz, hayata, doğaya, insana bakışımızın toplamıdır siyaset. Elbette ki ‘kadın' dendiğinde seçilmişler olarak söylüyorsak, bu dünyada da yaygın bir sorundur. Kadınlar, tıpkı Türkiye'deki gibi dünyada da karar mekanizmalarında bulunamıyorlar. Fakat tabi ki, dünyada bize göre kadınların siyasete katılım oranları yüksek. Ama kadınların siyasette yeteri kadar yer alamamasının evrensel bir sorun olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Program, Ünüvar'ın konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplaması ile sona erdi. Program sonunda Kent Konseyi Başkanı Kızoğlu ve kadın Meclisi Başkanı Uluşal, Ünüvar'a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.