T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediyesi Heyeti Proje Çalışmaları Kapsamında Osnabrück'te


-
+
Çanakkale Belediyesi Heyeti Proje Çalışmaları Kapsamında Osnabrück'te


“Göçün Kadın, Çocuk ve Yerele Etkileri” başlıklı proje kapsamında Osnabrück'te bulunan Çanakkale heyeti, proje çalışmalarının yanı sıra Osnabrück'teki sosyal kurumları da ziyaret ederek, bilgiler alıyor.

Uzun yıllardır kardeş kent ilişkilerini yürüten Çanakkale ve Almanya'nın Osnabrück kenti geçtiğimiz aylarda “Göçün Kadın, Çocuk ve Yerele Etkileri” başlıklı proje kapsamında bir araya gelmiş, projenin açılış toplantısı ise kentimizde gerçekleşmişti. Projenin devamı kapsamında ise Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekibi, 16-21 Aralık 2019 tarihleri arasında Osnabrück'te gerçekleşecek olan proje çalışmaları kapsamında kardeş kentte bulunuyor.

Heyet bu kapsamda, ilk olarak 17 Aralık 2019 Salı günü gerçekleşen açılış toplantısına katıldı. Çanakkale Belediyesinin, kentte başta dezavantajlı kesimlere yönelik olmak üzere sosyal çerçevede yürüttüğü proje ve çalışmaların tanıtımını gerçekleştiren heyet, aynı zamanda Osnabrück'te bu anlamda yürütülen projelere ilişkin de yetkililerin sunumlarını dinledi. Heyet aynı gün Osnabrück Belediye Başkanı Wolfgang Griesert ile de bir araya gelerek proje ve çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Heyet, 18 Aralık Çarşamba günü de çocuk, genç ve aile birimi, şehir planlaması ve çevre birimi ile iklim koruma birimini tek çatı altında buluşturarak projelerini yürüten Schinkel Konut Ofisini, göç geçmişi ve dil eksikliği bulunan kişilerin dil ve mesleki eğitimlerden faydalanabildiği Göçmen Yetkili Merkezini ve tamamen kadınlara yönelik, ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Kadın Dayanışma Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Heyetin, bilgi ve deneyim paylaşımı amaçlı teknik gezisi, 21 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek.