T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Yerli Malı Haftası Mesajı


-
+


Kıymetli hemşerilerim;

Hatırlar mısınız; çocukluğumuzda, ilkokul sıralarında “Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı” diyerek Yerli Malı Haftasını kutlardık. Ekonomik kalkınmada yerli üretimin önemine vurgu yapmak, yerli üretimi teşvik etmek amacıyla kutlanan bu hafta kapsamında bizler de evlerimizden meyvelerimizi, yiyeceklerimizi getirir hem arkadaşlarımızla paylaşır hem de hazır gıdadan uzak bir gün geçirirdik.

Çocukken Yerli Malı Haftası elbette, arkadaşlarla yiyecek alışverişi yapılan keyifli bir gün olarak akıllarda kalsa da yetişkinlerin dünyasında, günümüzde yerli üretimin, yerel üretimin önemini her geçen gün daha fazla idrak etmekteyiz. Ülkemizin bereketli topraklarında çeşit çeşit ürünün yetişme fırsatı olduğu halde bugün, tarım ürünleri ithalatçısı konumundayız. Toprağımızı, ürünlerimizi yeterli seviyede geliştiremiyor ve dışa bağımlılığımızı sürdürüyoruz ne yazık ki.

Halbuki, nüfusumuzu doyuracak kadar toprak ve ürün, ithalata geçebilecek kadar yüksek bir potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Bizler, Çanakkale Belediyesi olarak bu bilinçle uzun bir süredir Tohum Sandığı Projemizde yerli tohumlarımızı saklıyor, geliştiriyor ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Yeni dönemde ağırlık verdiğimiz yerel kalkınma modeli ile üreticimize destek olmaya, yerli üretimi teşvik etmeye ve insanlarımızı sağlıklı gıdayla buluşturmaya yönelik çalışma hedefleri koyuyoruz. Bu vesileyle hem bölgemizde bir katma değer yaratarak ekonomik canlanma oluşturmayı hem de üretici ve tüketicinin karşılıklı memnuniyetini planlıyoruz. Bu doğrultuda son olarak bin yıllık mirasımız olan atalık karakılçık buğdayını Belediyemize ait toplam 107 dekar arazide toprakla buluşturduk.

Başta hayati önemi bulunmasından dolayı tarım ve sonrasında endüstri, sanayi gibi alanlar olmak üzere bir ülkenin her alanda kendi ihtiyacını kendi karşılamasından, yerli üretimini geliştirmesinden daha büyük bir zenginlik yoktur elbette. Bu bilinçle bizlerin de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için yoğun bir çaba gösterdiğimizi bir kez daha belirtiyor, 12-18 Aralık tarihlerindeki Yerli Malı Haftasını kutlayarak, tüm üreticilerimize bereket diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı