T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Bahçeşehir Koleji Öğrencileri İle Buluştu


-
+
Başkan Gökhan Bahçeşehir Koleji Öğrencileri İle Buluştu


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen “Meslek Uzmanları ile Kariyer Söyleşileri” programında öğrenciler ile buluştu. 

Söyleşi programı öncesinde okulu gezen Başkan Gökhan, kolej faaliyetleri hakkında öğretmenlerden bilgi alırken, öğrenciler ile de sohbet etme fırsatı buldu. Okul gezisinin ardından Başkan Gökhan, lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Meslek Uzmanları ile Kariyer Söyleşileri” programına katıldı. 

Bahçeşehir Koleji konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Başkan Gökhan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile kolej öğretmen ve öğrencileri katıldı. Söyleşide öğrenciler seslenen Başkan Gökhan; “Güzel bir okulda, çağdaş bir eğitim alıyorsunuz. Tüm okulların da bu anlayış ile eğitim vermesi gerekir. Çağdaş bir kafa yapısı ile eğitim verilmesi şarttır. Çağdaşlığın içinde demokrasi, insan hakları, gelir dağılımının adaleti, teknolojinin gelişimi var. Çağdaş eğitim dediğimiz zaman, insan odaklı eğitim demek istiyoruz. İnsan olma ve insanlara yararlı olma anlamında bir eğitim sisteminden söz ediyoruz. Diğer türlü bilgiyi ver, ezberlet, sınavı yap, geçtin yöntemi olmuyor” dedi. 

Konuşmasına sorgulamanın önemine değinerek devam eden Başkan Gökhan; “Her söylenin doğru olduğunu düşünmeyeceksiniz. Bunu Einstein bile söylese doğru kabul etmeyeceksiniz. Einstein'ın teorilerinde de eksikler olduğu ortaya çıkmaya başladı. Einstein şunu demiş, denildiği zaman verilen o bilgiyi doğru kabul ederiz. Bu kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. İnsanlık gelişmeyi sürdürmek zorundadır. Bizler de buna ayak uydurmak zorundayız. Kenti yönetirken bizim de yeni anlayışlara açık olmamız gerekir ki, ilerleyebilelim. Dünya sürekli olarak ilerliyor ama biz geride kalıyoruz. Yeni kavramlar, yeni teknolojiler ekleniyor. Dünyada artık akıllı kentler, yeni teknolojiler var. Özellikle bu gelişmeyi sağlayanların hepsi genç yaştaki insanlar. Dolayısı ile sizlerin eğitimi çok önemli” dedi. 

Belediye Başkanlığı görevini topluma olan sorumluluğu olarak gördüğünü ifade eden Başkan Gökhan; “İlkokulu Çanakkale'de, Onsekiz Mart İlkokulunda okudum. O zamanlar Çanakkale'ye ulaşım çok zordu. Karayolu yoktu, İstanbul'a gemi ile gidebiliyorduk. O şartlarda İstanbul'a gittim ve Saint-Joseph ile Galatasaray Liselerini kazandım. Ben Galatasaray'ı tercih ettim. Orada 8 sene yatılı okudum. Sonra Ankara Siyasal Fakültesine gittim. Bunları yaparken de hiçbir dershaneye gitmedim. Çok iyi bir eğitim almıştık ve devlet bu imkanları bize sağlardı. Lisede yatılı okudum ama para vermedik. Sonra üniversiteye gittim, harç parası filan vermeden okudum. Dolayısı ile benim bu ülkeye bir borcum var. Ben bunu Çanakkale'ye ve vatanıma bir hizmet borcu olarak görüyorum. Belediye Başkanlığı görevini de bunun için yapıyorum” dedi. 

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Belediye kaynakları kamu kaynaklarıdır. Belediyenin bütçesi, sizin verdiğiniz kaynaklar ile oluşuyor. Bu paranın toplamı da bizim bütçemizi oluşturur. Ayrıca kira gelirleri, su paraları, harçlar da bizim bütçemizi oluşturur. Dolayısı ile bu bütçeyi harcarken dikkatli olmamız gerekir. Bu paraları sadece bu kent halkına harcamamız ve bu konuda da hesap verebilir olmamız lazım. Ben yaptım gibi bir anlayış kesinlik ile olamaz” dedi. 

Belediye Başkanlarının halkın temsilcisi olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “Ben Belediye Başkanıyım ama sizlerin yöneticisi değilim. Bu kavramı da kesinlikle aklınızda tutun. Belediye Başkanları seçimle gelir ve o bölgenin yöneticisi değildir. O kentte yaşayan insanların temsilcisidir. Bana oy veren insanlar kendi kendilerini yönetebilir. Bu bilinçle hareket edersek, kimseye haksızlık etmemiş oluruz. Kentte kaos ve dedikodu olamaz, barış olur” dedi.

Başkan Gökhan, konuşmasının ardından öğrenci ve öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi sonunda verdiği bilgiler nedeni ile Başkan Gökhan'a teşekkür eden öğrenciler, çiçek ve Atatürk portresi takdim etti.