Çanakkale Kardeş Kent Elçisi Neşe Yıldız Kendibaşına, Osnabrück'te Elçilik Görevini Yürütüyor

Çanakkale Belediyesi Kardeş Kentlerinden Almanya’nın Osnabrück kenti ile yapılan protokoller doğrultusunda 2005 yılından beri karşılıklı elçi değişimi gerçekleşmekte olup; Kardeş Kent Elçilerinin amacı ise iki şehir arasındaki iletişimi sağlamak, dostluğu güçlendirmek ve kardeşlik köprülerini kurmaktır.

Bu doğrultuda ise bu sene, Çanakkale’yi Kardeş Kent Osnabrück’te Neşe Yıldız Kendibaşına temsil ediyor. 1990 Almanya Hannover doğumlu olan Kendibaşına, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Almanca Öğretmenliği mezunu olup, Ekim 2019 tarihinde elçilik görevine başlamıştır. Yaklaşık bir yıl boyunca Osnabrück’te kalacak olan Kendibaşına, iki kent arasındaki kardeş kent ilişkilerinin güçlendirilmesi adına çalışma ve projeler yürütecek.