T.C. Çanakkale Belediyesi

Saygı, Minnet ve Özlem ile Anıyoruz…


-
+
Saygı, Minnet ve Özlem ile Anıyoruz…


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 81. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de düzenlenen bir dizi program ile anıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça'nın yanı sıra sivil ve askeri protokol üyeleri ile çok sayıda kentli katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törende saatler 09.05'i gösterdiğinde ise tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de hayat durdu. Siren sesi ile birlikte Meydandaki tören katılımcıları ve kentliler Ulu Önder için iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma programının yanı sıra kordonboyunda bulunan Atatürk heykeli, Çanakkale Belediyesi tarafından çiçekler ile donatılırken, kentliler de meşaleler ile Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenin ardından 10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde “Atatürk” müzik dinletisi gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Müzik dinletisi sahnelendi. Öğrenciler tarafından seslendirilen dinleti izleyenlerden büyük beğeni topladı.