“Suyuna Sahip Çık!” Paneli Kentlilerden Yoğun İlgi Gördü

“Suyuna Sahip Çık!” Paneli Kentlilerden Yoğun İlgi Gördü

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi ve Çanakkale Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen ‘Suyun zehirlenirse kanser ve ölümle yüzleşirsin, suyuna sahip çık!' başlıklı panel, 9 kasım 2019 Cumartesi günü Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Orman Mühendisi Salih Sönmezışık'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Fiziki coğrafya, jeoloji-klimatoloji ve meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Murat Türkeş, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Avukat Senih Özay ve Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ile İrfan Mutluay katıldı.

Kentlilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde, Kirazlı Balaban Mevkiinde gerçekleştirilen metalik madenciliğe karşı verilen mücadele ve yaşanılan sürecin yanı sıra altın madeninin yaratacağı kirlilik konuşuldu. Panelin ardından düzenlenen forum bölümünde ise panele katılan kentliler de söz alarak, panelistlere katkıda bulundular.