T.C. Çanakkale Belediyesi

Kardeş Kentler, “Göçün Kadın, Çocuk ve Yerele Etkileri” Projesi Kapsamında Çanakkale'de Buluşuyor


-
+


Çanakkale ve Almanya’nın Osnabrück kenti, uzun yıllara dayanan kardeş kent ilişkileri çerçevesinde ortak sorunlara ortak çözüm yolları üretmek adına birçok çalışma gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda, “Göçün Kadın, Çocuk ve Yerele Etkileri” başlıklı proje kapsamında Osnabrück ve Çanakkale’den konunun uzmanları, 28-31 Ekim tarihlerinde Çanakkale’de buluşacak.

Ülkemiz, uzun süredir ülkelerindeki savaştan kaçan göçmenlerin sığındığı bir ülke konumunda bulunmakta, göçmenlerin pek çoğu da Çanakkale üzerinden Avrupa’ya gitmek için kentimize gelmektedir. Özellikle göç yollarına düşen kadın ve çocukların kentimizde geçirdikleri süre içerisinde uyum ve adaptasyonuna yönelik Kardeş Kent Osnabrück ve Çanakkale’deki konuyla ilgili çalışmalar gerçekleştiren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, “Göçün Kadın, Çocuk ve Yerele Etkileri” konu başlığında deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geliyor.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek olan deneyim ve bilgi paylaşımı toplantısının moderatörlüğünü yapacak olan Türk/Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan aynı zamanda “Türkiye’deki Mülteciler: Uyum İçinde Ortak Yaşamın Çerçevesi” başlığında bir sunum gerçekleştirecek. Toplantıda ayrıca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Canan Öykü Dönmez Kara tarafından “Göçmenlerin Entegrasyon Sürecinde Yerel Yönetimin Rolü” başlığında bilgiler verecek.

Öte yandan, toplantı kapsamında Çanakkale Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Çanakkale Temsilcileri (SGDD-ASAM), Çanakkale Koza Gençlik Derneği ve İnsan Hakları Derneği de yerelde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi birikim ve deneyimlerini, Kardeş Kent Osnabrück’ten gelen temsilciler, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, Kent Konseyi ve Mahalle Muhtarları ile paylaşarak ortak alan çalışma alanlarının belirlenmesi sağlanacak.

Proje kapsamında ayrıca, Osnabrück’ten gelen heyet ve proje yetkilileri kent turu ile çalışma alanlarının ziyaretlerini de gerçekleştirecek.