T.C. Çanakkale Belediyesi

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar Ayrı Toplanmaya Devam Ediyor…


-
+
Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar Ayrı Toplanmaya Devam Ediyor…


Çanakkale Belediyesinin, çevre duyarlılığı ve bilincinin arttırılmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Ayrı Toplanması projesi devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) geri dönüşüme ve geri kazanıma destek sağlanması amacı ile 444 17 17 (1152) nolu Çağrı Merkezimizden randevu alınması halinde atık elektronik eşyalar her Perşembe günü evlerden toplanmaya devam ediyor. Öte yandan kentlilerimiz de atık elektrikli ve elektronik eşyalarını Mahalle Meclisleri, Mahalle Muhtarlıkları, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yaşam Evlerine de bırakabilirler. Ayrıca kentlilerimizin Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalarını çarşı içerisine konulan konteynere de bırakabilirler.

Konuya ilişkin farkındalık oluşturulması amacıyla da öğrencilere yönelik okullarda gerçekleştirilecek olan ödüllü Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların ayrı toplanmasına ilişkin yarışma süreci bu sene de başlatıldı. Çanakkale Belediyesinin de destek verdiği yarışma, TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu (TYK) tarafından farkındalık çalışmaları kapsamında her yıl “Öğrenciler AEEE Topluyor!” adıyla düzenleniyor.

2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı içerisinde de düzenlenecek olan kampanyaya anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde devlet okulları ve özel okullar katılabilecektir. http://basvuru.tyk.org.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek olan kampanya başvuruları 15 Kasım 2019 Cuma gününe kadar devam edecektir.