T.C. Çanakkale Belediyesi

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Sona Erdi


-
+
Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Sona Erdi


16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve Çanakkale Belediyesinin de katılım sağladığı Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaki etkinlikler, hafta sonu kentin çeşitli noktalarında düzenlenen programlar ile son buldu.

Daha temiz ve sağlıklı bir çevre için belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Komisyonu kampanyası olan ve bu sene Çanakkale Belediyesinin de katılım sağladığı Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, 21 Eylül 2019 Cumartesi günü Atikhisar Su İzi Parkuru'nda doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Etkinlik aracılığıyla hem sağlıklı bir yaşam için yürüyüşün önemine dikkat çekilirken hem de katılımcılar doğa ile iç içe bir gün geçirme fırsatı buldu. Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Turan Ünüvar ve İrfan Mutluay'ın da katıldığı etkinlikte kentliler Kirazlı'daki maden sahasına da giderek, süreç hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hafta kapsamındaki etkinlikler 22 Eylül 2019 Pazar günü düzenlenen ‘Hareket Kentin Her Yerinde' programı ile son buldu. Program kapsamında Yeni Kordon ve Halk Bahçesi'nde Zumba ve Tabata dans gösterileri gerçekleşirken yine Halk Bahçesi'nde ayrıca Ayak Tenisi gösterileri yapıldı. Aynı gün Çağlar Kaynak Basketbol Sahası'nda da bir dizi etkinlik gerçekleşti. Burada, 1x1 basketbol turnuvası ve +3 sayı yarışması yapılırken, dereceye girenlere de ödül takdiminde bulunuldu. Çağlar Kaynak Basketbol Sahasındaki etkinlikler, tabata ve zumba dans gösterileri ile son buldu.