T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 9 Eylül 1922 İzmir'in Kurtuluşu ile 9 Eylül 1923 Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kuruluş Yıldönümü Mesajı...


-
+


26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz’un devamında Türk ordusunun işgal altındaki İzmir’e girerek, dağlarında çiçekler açan bu güzel kenti kurtarmasının üzerinden 97 yıl geçti. Dönemin karanlık günlerini aydınlatan binlerce kahramanın mücadelesi sonucunda, tüm ülkede olduğu gibi İzmir’de de altın güneş yeniden sırmalar saçmaya başladı.

O dönemde isimsiz kahramanların cesaret ve vatan sevgisi gerektiren mücadelelerinin yanı sıra, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasının da imzasının bulunduğu büyük zaferlerden biri olan İzmir’in kurtuluşundan tam bir sene sonra ise, ülkenin aydınlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini benimseyen, çağdaş ve demokratik Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu, 9 Eylül 1923’te.

Cumhuriyet Halk Partisi o tarihten bugüne dek, kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olmasının övüncüyle, Büyük Önderin ilke ve inkılaplarının ışığında, insan ve emekten yana, barışçıl ve adaletli bir anlayışı kılavuz edinerek yol almıştır. Buna emek veren herkese teşekkür ve saygılarımı sunuyor, 9 Eylül 1922 İzmir’in Kurtuluşu ile 9 Eylül 1923 Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.



Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı