T.C. Çanakkale Belediyesi

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı


-
+
30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı


30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıldönümü, Çanakkale'de de bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı törende Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Valilik Makamında tebriklerin kabul edilmesi ile devam ederken, ardından Kordonboyunda Resmi Geçit Töreni düzenlendi. Kent protokolünün yanı sıra, çok sayıda kentlinin de katıldığı etkinlikte, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirilirken, tören, halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçit töreni ile birlikte son buldu.

Kent protokolü akşam saatlerinde ise, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi. Belediye Meclis Üyesi Süleyman Canpolat'ın da katıldığı resepsiyonda davetliler, ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan zafer marşları seslendirerek, 30 Ağustos'u kutladı.