T.C. Çanakkale Belediyesi

Ağustos Ayı Spor Etkinlikleriyle Dolu Dolu Geçti


-
+
Ağustos Ayı Spor Etkinlikleriyle Dolu Dolu Geçti


Kentte ağustos ayı boyunca düzenlenen spor etkinlikleri oldukça renkli geçti. Çok sayıda sporcu ve sporseverin katıldığı turnuvalar, düzenlenen ödül törenleri ile son buldu.

Çanakkale Belediyesinin de katkı verdiği ağustos ayı spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen 17. Troia Briç Festivali 17-18 Ağustos 2019 tarihlerinde 18 Mart Spor Salonu’nda gerçekleşti. Çok sayıda briç sporcusunun katıldığı turnuvanın ödül töreni 18 Ağustos Pazar günü gerçekleşirken, turnuvada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Ağustos ayının bir diğer renkli spor etkinliği ise 25. Streetball Turnuvası oldu. 18-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Çağlar Kaynak Basket Sahasında düzenlenen turnuvaya bu sene Çekya ve Slovakya’dan da konuk takımlar katıldı. Kız ve erkek olmak üzere farklı yaş kategorilerinde takımların yer aldığı turnuvada 23 Ağustos Cuma günü düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

19-25 Ağustos 2019 tarihlerinde Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleşen Uluslararası 27. Troya Açık Satranç Turnuvası da renkli mücadelelere sahne oldu. Çok sayıda sporcunun katıldığı satranç karşılaşmaları 25 Ağustos Pazar günü düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Karşılaşmalarda dereceye girenlere ödül takdimi yapıldı.

“Hepimiz Zeka Oyunları Oynayabiliriz” Projesi kapsamında 19-20 Ağustos 2019 tarihleri arasında Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen 30 Ağustos Mangala Turnuvası da oldukça renkli geçti. Turnuvaya, zihinsel engelli, işitme engelli, bedensel engelli bireyler ile 65 yaş üstü bireyler ve normal gelişim gösteren çocuklar (8-17 yaş aralığı) katılım gösterirken, ödül töreni ise 26 Ağustos Pazartesi günü İçdaş Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Turnuvada dereceye girenlere ödüllerinin takdim edildiği gecede, Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu da verdiği mini konserle geceye renk kattı.

Çanakkale Belediyesinin de destek verdiği ağustos ayı turnuvalarına katılan sporcuları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.