T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan, Gençlik Değişimi Programına Katılan Gençleri Ağırladı


-
+
Başkan Gökhan, Gençlik Değişimi Programına Katılan Gençleri Ağırladı


Çanakkale Belediyesi ve Almanya'da bulunan Kardeş Kenti Osnabrück Belediyesi arasında uzun yıllardır devam eden Gençlik Değişimi Programı kapsamında Almanya'ya giden 17 genç, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın makamında gerçekleşen ziyarette gençlere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit ile Almanya'da gençlere eşlik eden Çanakkale Belediyesi Gençlik Birimi personeli de eşlik etti. 15 – 24 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşen program kapsamında Almanya'nın Osnabrück, Bremen ve Berlin kentlerini gezme fırsatı bulan 17 genç, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a program boyunca Almanya'da edindikleri izlenimleri aktardılar. Sohbet havasında gerçekleşen ziyaret sonunda gençler, kendilerine yurtdışına çıkma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı sağladığı için Başkan Gökhan'a teşekkür etti.

Çanakkale Belediyesi ve Almanya'daki Kardeş Kenti Osnabrück arasında düzenlenen kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile kentler arasındaki kültür alışverişi sürüyor. İki kent arasında uzun yıllardır devam eden “Gençlik Değişimi” programı ile 20 kişilik grup Kardeş Kent Osnabrück'ü ziyaret etti. Osnabrück Kardeş Kent Elçisi Ayyüce Keloğlu, Çanakkale Belediyesi personelleri Yasemin Tüccar ve Serkan Gürbüz ile birlikte gençler, program sürecinde Osnabrück, Bremen ve Köln kentlerini gezdi.

Alman ve Türk gençlerini bir araya getirerek birbirlerinin kültürlerini birbirlerinden ve yerinde öğrenmelerini amaçlayan programda Osnabrück Belediyesi, Botanik Bahçesi, Felix Nussbaum Müzesi, İklim Evi, Osnabrück Hayvanat Bahçesi gibi yerler ziyaret edildi. 10 günlük süre boyunca Almanya'nın tarihini ve kültürünü yerinde inceleme fırsatı bulan gençler, kent, aile ve sosyal yaşamı da gözlemleyerek yeni bir tecrübe edindi.

Osnabrück ve Çanakkale arasında dönüşümlü olarak gerçekleştirilen program kapsamında 2020 yılında Osnabrück'ten kentimize gelecek olan grup, kültürümüzü ve tarihimizi yerinde inceleyecek.