T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan'dan Su Nöbetine Destek Ziyareti


-
+
Başkan Gökhan'dan Su Nöbetine Destek Ziyareti


Çanakkale'nin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı'nın su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan “Su Nöbeti” devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir kez daha bölgeye giderek geleceğini savunan doğaseverlere destek oldu.

Çanakkaleli STK'ların ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi'nin başlattığı su nöbetine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş destek amaçlı katıldı. Maden sahası ve çevresini gezerek incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, yapılan çalışmalar ve su nöbeti hakkında bilgi aldı. STK'lar, çevre meclisi ve Su Nöbetine katılan vatandaşlar da maden faaliyetlerinin sürdürüldüğü alanda maden şirketini protesto etti.

Öte yandan Kirazlı-Balaban çeşmesi mevkiinde oluşturulan kamp alanına kent dışından birçok dernek ve doğa gönüllüleri gelerek desteğini sürdürüyor. Çanakkale Belediyesi tarafından “Kaz Dağlarına Sahip Çıkmaya Gidiyoruz” sloganıyla düzenlenen Kaz Dağları gezilerine katılan kentliler de gezi programı kapsamında su nöbetine destek verdi. Alanı gezen katılımcılara, burada gerçekleştirilen çevre katliamına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Çanakkale'nin suyuna, toprağına, havasına ve doğal yaşamına sahip çıkmak amacı ile 9 yıldan bu yana Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Kaz Dağları gezisi programına, Kirazlı-Balaban mevkiinde yapılan doğa tahribatı hakkında kentlileri bilinçlendirmek amacı ile bu bölge de eklendi.

Çanakkale Kent merkezinden su nöbetine alanda katılmak isteyen doğa severler için STK'ların talebi üzerine Cumhuriyet Meydanından saat 09:00, 13:00 ve 17:00'da alana servis araçları kalkıyor.