T.C. Çanakkale Belediyesi

Doğa ve Yaşam İçin Başlatılan Su Nöbetine Destek Büyüyor…


-
+
Doğa ve Yaşam İçin Başlatılan Su Nöbetine Destek Büyüyor…


Çanakkale'nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzasındaki metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan su nöbeti 27.07.2019 tarihi itibariyle ikinci gününde.

STK'ların ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi'nin başlattığı su nöbetine Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri destek amaçlı katıldı.

Bunun yanı sıra, sosyal medyadan da büyük destek alan eyleme birçok ünlü, siyasi kişiler, aktivistler ve belediyeler #KazdağlarıHepimizin diyerek destek verdi.

Ayrıca Kirazlı-Balaban çeşmesi mevkiinde oluşturulan kamp alanına kent dışından birçok dernek ve doğa gönüllüleri gelerek desteğini sürdürüyor.

Su nöbetinin ikinci gününde STKlar, çevre meclisi, Çanakkale Belediyesi CHP gurubu meclis üyeleri maden faaliyetlerinin sürdürüldüğü alana giderek doğa tahribatını yerinde incelediler. Maden şirketi tarafından bölgenin tel örgü ile çevrelendiği ve doğaseverlerin içeriye alınmadığı gözlemlendi.

Bölgede açıklamalarda bulunan yetkililer; “Burası Bin Pınarlı İda. Burada verilen mücadele sadece Çanakkale'nin değil yüreği Çanakkale'de atan tüm duyarlı vatandaşları sorumluluğudur.” Bizler burada Çanakkale'nin tarihine, doğasına, kültürüne ve yaşam hakkına sahip çıkarak vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Bu yüzden Kalbi güzellik için atan tüm yurttaşları buraya bekliyoruz”dediler.

Çanakkale Kent Merkezinden su nöbetine katılmak isteyen doğa severler için STK'ların talebi üzerine Cumhuriyet Meydanın'dan saat 09:00, 13:00 ve 17:00'da alana servis araçları kalkıyor.