T.C. Çanakkale Belediyesi

Plajlarımızın Su Kalitesi “Mükemmel"...


-
+


Doğaya ve gelecek nesillerimize sorumluluğumuz büyük. Bu nedenle çevre yatırımlarını çok önemsiyor, örnek pek çok çalışmaya imza atıyoruz.

Yaz aylarında bulunmamız nedeniyle kentlilerimizi yakından ilgilendiren konuların başında ise deniz temizliğimiz geliyor.

Çanakkale’nin denizinde gönül rahatlığı ile yüzebilirsiniz çünkü plajlarımızda 5 yıldır Mavi Bayrak dalgalanıyor. Hatta bu yıl bu sayıyı arttırarak Güzelyalı Halk Plajımızı da bu listeye ekledik.

T.C. Sağlık Bakanlığı Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün web sitesinde yayınladığı Çanakkale İli Yüzme Suyu Hakkında yapılan kamuoyu bilgilendirmesine göre, kent merkezinde bulunan Çanakkale plajlarının yüzme suyu analiz sonuçları “mükemmel” değerdedir.

Kaldı ki Çanakkale Belediyesi bu değerleri sonuna kadar korumak adına sadece kent merkezinde değil, mücavir alanlarımızın da arıtma ihtiyacına yine çevreci çözüm getirmek adına Güzelyalı-Dardanos Atık su Arıtma Tesisini çok yakın bir zamanda hayata geçirerek, çevreci projelerine bir yenisini daha eklemiş olacaktır.

Çevre bizim, hepimizin sorumluluğu. Kıyısında oturup günü batırdığımız masmavi denizimizden gölgesinde soluklandığımız yemyeşil Kazdağı göknarımızdan soluduğumuz tertemiz, bol oksijenli havamızdan yalnızca biz değil, çocuklarımız değil, gelecek nesiller de yararlansın istiyoruz. Tüm çabamız bunun için…