T.C. Çanakkale Belediyesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikler İle Kutlandı


-
+
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikler İle Kutlandı


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile Tarihi Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale'de  düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Şehitler Abidesi'nde anma töreni gerçekleştirdi. Törene Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile askeri ve sivil protokol üyeleri katıldı. Vali Orhan Tavlı'nın Şehitler Abidesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken, okunan duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile devam etti. Vali Orhan Tavlı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstikal Marşı okundu. Buradaki çelenk sunma töreni sonrasında ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşüne geçildi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş İnönü Caddesi ve Kordonboyu'ndan devam ederken İskele Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları İskele Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler ile devam etti.