T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Heyeti, “Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi” Kapsamında İspanya'nın Tarragona Kentine Gidiyor


-
+
Çanakkale Heyeti, “Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi” Kapsamında İspanya'nın Tarragona Kentine Gidiyor


Çanakkale Belediyesi’nin hibe faydalanıcısı olarak İspanya Tarragona Belediyesi, Tarragona Akıllı Şehir Platformu ve Türkiye Bilişim Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi kapsamında Çanakkale Belediyesi ve Tarragona Belediyesi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, Tarragona örneğinden hareketle Akıllı Şehir Platformu’nun hayata geçirilmesi, her iki şehrin ileri düzey akıllı şehir dönüşümünü daha da ileriye taşımak üzere uzun vadeli işbirliği yapılması ve ortak projeler tasarlanması hedefiyle projenin ilk faaliyeti olan Açılış Toplantısı 12 Mart 2019 tarihinde Çanakkale’de gerçekleştirilmişti.

Projenin ikinci faaliyeti olan Tarragona (İspanya) Tematik Alan Çalıştayı ise, 7-12 Temmuz 2019 tarihlerinde, projede belirtilen 20 kişilik bir heyet ile İspanya’nın Tarragona kentinde gerçekleştirilecek. Bu heyet içinde, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan ile Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, ilgili Belediye çalışanları ve Proje ekibi ile Eş Başvuru sahibi olan Türkiye Bilişim Vakfı yetkilileri yer almaktadır.

Bu Çalıştay programı dahilinde; Tarragona Belediyesi’nin Güvenlik, Aydınlatma, Değişkenlik (mobilite), Su yönetimi konularındaki Akıllı Şehir uygulamaları yerinde gözlemlenecek, Üniversite, Ticaret Odası ve Liman İşletmesi’nde yapılacak toplantılarda şehrin ileri gelen temsilcileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunulacak, sürdürülebilir ilişkiler kurulması açısından bir Proje Geliştirme Çalıştayı yapılacak ve Raporu hazırlanacaktır.

Proje Hakkında;

Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen “Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında yürütülmektedir. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Vilayetler Birliği (VB) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü programın üç kilit paydaşını oluşturmaktadır. Programın ana yararlanıcısı olan Avrupa Birliği Başkanlığı ile birlikte bu üç kilit paydaş kurum, ülkemizde gerçekleştirilen şehir eşleştirme faaliyetlerinde kamuyu temsilen rol oynayan aktörler olma niteliği taşımaktadır.