T.C. Çanakkale Belediyesi

Gönüllü İtfaiyecilik Çalışmaları Devam Ediyor


-
+
Gönüllü İtfaiyecilik Çalışmaları Devam Ediyor


İtfaiyecilik mesleğinin tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve afetlere müdahale için eğitilmiş gönüllü insanlar oluşturulması ve bu konuda duyarlılığın sağlanması amacıyla gönüllü itfaiyecilik çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda gönüllü İtfaiyeciler, olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personeline destek olmak amacıyla yetiştirilmektedir. Dünyada tüm gelişmiş ülkelerde gönüllü itfaiyeciler profesyonel İtfaiyecilere destek vermektedir. Proje ile Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan gönüllü İtfaiyecilerin, itfaiye personeline destek sağlaması amaçlanmaktadır.

Gönüllü İtfaiye Birliğine Katılmak İçin;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Gönüllü İtfaiyecilik için 18, Genç Gönüllü İtfaiyecilik için 11 yaşını doldurmuş olmak, en az ilköğretim okulu mezunu olmak, itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına sahip olduğuna dair doktor raporu ile belgelemek ve Cumhuriyet Savcılığından iyi hal kağıdı almak koşulları aranmaktadır. 

Gönüllü İtfaiyecilik için başvuruda bulunmak isteyen kentlilerimiz, proje sorumlusu Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personeli Cüneyt Göncü’ye 0286 217 11 11 ve 0 544 14 84 nolu telefondan ulaşarak bilgi alabilir.